Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çin'den koronavirüs aşısına onay
17 Mart 2020 / 18:13
Çin'den koronavirüs aşısına onay
Çin Komünist Partisi'nin yayın organı Global Times'da yer alan habere göre Pekin yönetimi; koronavirüsle mücadele için geliştirilen ilk aşının insanların katılımıyla klinik denemelerinin yapılmasına onay verdi. Koronavirüs aşısının ilk denemesi ABD'de yap

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandemi ilan ettiği koronavirüs salgınını geriletmeyi başaran Çin'de geliştirilen ilk koronavirüs aşısının insanlar üzerinde sistematik şekilde denenmesine onay çıktı.

 

Klinik araştırma, gönüllü kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen ve tıbbi bilgi elde etmeyi amaçlayan bilimsel çalışmalara deniyor.

Pekin yönetiminin koronavirüsle mücadele için geliştirdiği ilk aşının klinik denemelerini Çin Askeri Tıp Bilimleri Akademisi'nden Chen Wei'nin öncülüğündeki araştırma ekibi yürütüyor.

İLK DENEME AMERİKA'DA YAPILDI

ABD'li bilim insanlarının koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı ilk kez gönüllülere verdiği duyurulmuştu. ABD'de geliştirilen ve "mRNA-1273" adı verilen aşı, ilk aşamada Washington eyaletindeki Kaiser Permanente Araştırma Merkezi'nde 4 gönüllü üzerinde denendi. Aşının denendiği ilk kişi olan 43 yaşındaki Jennifer Haller"Grip aşısı gibiydi, kolaydı ve acıtmadı. Bunun parçası olduğum için çok heyecanlıyım. Umarım aşının etki edeceği noktaya hızla ulaşırız ve hayatları kurtarabiliriz" dedi.

KAYNAK: AA
Bu haber toplam 803 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber