Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çiftin embriyosu şaka gibi kayboldu
05 Kasım 2015 / 09:26
Çiftin embriyosu şaka gibi kayboldu
Adana’da 3 yıldır tüp bebek denemesi yapan ve ilk 2 denemelerinde hüsranla karşılaşan Pamuk çiftinin son umutları da ‘şaka gibi’ bir sebeple yok oldu.

Genç çiftin son denemeleri için dondurulmuş 3 sağlıklı embriyonun bulunduğu tüp, saklandığı tanktan düştü ve yapılan kontrollerde 2 embriyonun zarar gördüğü, 3'üncüsünün ise kaybolduğu anlaşıldı. 
6 yıllık evli olan Ayşe (29) ve Emrah Pamuk (31) çiftinin çocuk yapma girişimleri uzun süre sonuçsuz kaldı. Çocuk hayaliyle yanıp tutuşan genç çift, tüp bebekle çocuk sahibi olmak için 2012 yılında özel bir hastaneye başvurdu. Emrah Pamuk’tan sperm örnekleri alındı ancak ilk deneme başarısızlıkla sonuçlandı. Bir yıl sonra tekrar şanslarını deneyen çift yeniden hüsranla karşılaştı. Bir süre sonra 3 adet kaliteli embriyo olduğu haberini alan çift bir umutla embriyoların dondurulmasına karar verdi.

TÜP BİRKAÇ METRE ÖTEYE FIRLADI
Daha önce tüp bebek çalışmalarından netice alamadıkları hastaneden vazgeçen çift, dondurulmuş embriyolarla şanslarını başka bir özel hastanede denemeye karar verdi. Transfer sırasında dondurulmuş embriyoların saklandığı tüp, teslim sırasında tank kapağının açılması sonucu fırlayarak birkaç metre öteye düştü. Bu sırada hastane görevlilerinin tutanak tutmadığı ortaya çıktı. Daha sonra yapılan tetkiklerde bir embriyonun yeterli kalitede olmadığı, diğerinin ise zarar gördüğü anlaşıldı. 3’üncü embriyo ise kayboldu.

“KİMSE SORUMLULUĞU ÜSTLENMİYOR”
Genç kadın Ayşe Pamuk, son denemeleri için tüm hazırlıklarını yaptıkları bir sırada hiç beklemedikleri bir durumla karşılaştıklarını belirterek, “Çok kötüydük. Çünkü bu sefer çok umutluyduk, tüm hazırlığımızı yapmıştık. Bütün varımızı yoğumuzu döktük. Hayallerimiz yok edildi. Bizim başımıza geldi başka kimsenin başına gelmesini istemiyoruz. 3’üncü embriyonun akıbetini kimse bilmiyor, hiç kimse sorumluluğu üstlenmiyor” şeklinde konuştu. Pamuk, bu sırada İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin, dava açmaları halinde kendilerine şahit olabileceklerini söylediğini ancak daha sonra vazgeçtiklerini aktardı.

“FIRLAMA OLACAK DİYE DALGA GEÇTİLER”
Emrah Pamuk ise fırlayan tüpün ayağının önüne düştüğünü söyleyerek, “Bizimle dalga geçer gibi ‘Çocuk fırlama olacak’ deyip geçiştirdiler. Biz embriyoların zarar görebileceğini düşünmedik sonuçta biz anlamıyoruz. Diğer hastanede yapılan kontrolde ‘Biri yeterli kalitede değil, ikincisi hasar görmüş’ dediler. Üçüncüsünü sorduğumuzda ise ‘başka yok’ yanıtını alınca hem şaşırdık hem de yıkıldık. Çünkü biz 3 embriyoyu dondurmuştuk. Bu yetmez gibi horlandık. Embriyolar için bilgi almaya gittiğimde, ‘Sen niye başka hastaneye gidiyorsun?’ diye fırça yiyip, ‘Zaten senin spermlerin, dondurulan embriyo kalitesizdi’ denilerek aşağılandım. Bağırıp çağırınca uzatmadım. Psikolojikmen de yıkılmış durumdaydım sonra uzatmadım çıktım gittim. Hem embriyomuzu kaybettiler bir de fırça yedik. Zaten bu işin peşini de bırakmayacağım davayı da açacağım. Sorumluluğu kimse artık adalete bırakacağım” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber