Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çiftçilere, bilinçli ilaçlama semineri
02 Ekim 2015 / 10:10
Çiftçilere, bilinçli ilaçlama semineri
Üreticilere “Tarladan sofraya güvenilir gıda” ulaştırılmasının başlıca koşullarından olan bilinçli ilaçlama anlatıldı.

Adana’nın Yüreğir İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yüreğir Ziraat Odası’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde, üreticilere “Tarladan sofraya güvenilir gıda” ulaştırılmasının başlıca koşullarından olan bilinçli ilaçlama yöntemleri anlatıldı.

Cumhuriyet Halk Eğitim merkezi salonunda yapılan semineri yöneten Yüreğir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Eroğlu, toplantının Bakanlığın” Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmenlik” kapsamında düzenlendiğini bildirdi. İnsanlara sunulan gıda ürünlerinin güvenliğinin öncelikle, bu ürünleri yetiştiren çiftçilerin bilinçli tarım uygulamaları yapmasından geçtiğini hatırlatan Mustafa Eroğlu, 200 kişinin katıldığı seminerin yaygınlaştırılarak ilçedeki tüm üreticileri kapsamasını hedeflediklerini bildirdi.

Seminerde, Adana Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü uzmanı ziraat mühendisi Gürkan Yaşar tarafından çiftçilere, “bahçe ve tarla tarımı sırasında yetiştirdikleri ürünler için yaptıkları ilaçlama sırasında insan sağlığına zarar vermeden kullanacakları yöntemler, hangi bitkiye hangi tür, ne zaman, ne miktarda ve ne şekilde ilaç verecekleri” konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

SAĞLIKLI GIDA, DÜNYANIN SORUNU
Semineri değerlendiren Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sofralara sunulan gıdanın güvenliğinin doğru tarım uygulamalarından geçtiğini belirterek, “Sağlıklı gıda üretimi bugün dünyanın bir numaralı sorunudur. Gelecekte de önemini daha da arttıracaktır. Üretim sırasında kullanılması gereken zirai ilaçlar doğru uygulandığında, ürüne zarar vermeden zararlıları ve hastalıkları yok ederek verim ve kaliteyi sağlamakta, yanlış kullanıldığında ise telafi edilemeyecek zararlara yol açmaktadır. Bu seminer, çiftçilerimizin bu iki nokta arasındaki hassas dengeyi yakalamaları açısından çok yararlı oldu. Topraklarımızda bilinçli tarım uygulamalarının sürdürülmesi için oda olarak bu tür bilgilendirici, aydınlatıcı çalışmaları sürdüreceğiz. Amacımız, Yüreğir Ovası’nı sadece Türkiye’nin en verimli ovası değil, doğru tarım uygulamalarının da merkezi yapmaktır” dedi.

Seminerin sonunda katılımcı üreticiler ve teknikerlere, zirai ilaç uygulaması yapabilmelerine olanak sağlayan sertifikaları verildi.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber