Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP'yi Ayağa Kaldıran İstifa
13 Temmuz 2014 / 14:10
CHP'yi Ayağa Kaldıran İstifa
CHP’li Önder Önen, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçim mitingi için geldiği Antalya’da Ak Parti rozetini taktı.

Sürpriz bir şekilde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Önen’in Ak Parti’ye geçmesi, CHP Antalya il örgütünde şaşkınlıkla karşılandı. Transferi son dakikada öğrenen partililer, Önen’i ihanetle suçladı.

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve eski Gençlik Kolları İl BaşkanıÖnder Önen, cumhurbaşkanlığı seçim mitingi için Antalya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı havalimanında karşıladı.

Erdoğan, VIP salonunda tokalaştığı Önen’e partisinin rozetini taktı. Başbakan Erdoğan, daha önce CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçmesi büyük tartışmaya neden olan diğer belediye meclis üyesi Ercan Merthatun’u da diğer yanına alarak fotoğraf çektirdi.


 
AYNI ANDA ROZET VE İSTİFA
 
Önder Önen, Ak Parti rozetini taktığı sırada basına CHP’den istifa ettiğini belirten bir açıklama gönderdi.

Açıklamasında Önen, şöyle dedi:
 
"Bugüne kadar İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Antalya Ana Kademe İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevlerinde bulunduğum CHP’den istifa etmiş bulunmaktayım. CHP’de, Antalya’ya ve ülkemize hizmet etmenin artık mümkün olmadığını, hizmet etmek isteyenlerin açık veya dolaylı bir şekilde hizmet alanları oluşturulmadığı gerekçesini gördüğüm İçin CHP’den istifa ettim."
 
Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile İl Başkanı Mustafa Köse’ye kendisine gösterdikleri ’güven ve sıcaklık’ için teşekkür eden Önen, açıklasında devamla"Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için Ak Parti’de hizmet yoluna girmiş olmak beni mutlu etmiştir" ifadelerine yer verdi.
 
ŞOK ETKİSİ OLUŞTURDU
 
Meclis üyesi Önder Önen’in sürpriz bir şekilde CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye katılması ve bunun son dakikaya kadar duyulmaması CHP Antalya il örgütünde şok etkisi oluşturdu. CHP’liler açıklamalarıyla istifaya tepkilerini dile getirdi.
 
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Pınar Toğaç, Önen’in istifası karşısında, "Şok oldum. Yıllardır örgütte birlikte çalıştığımız birinin AK Parti saflarına katılmasını anlamak mümkün değil. Ama demek ki örgüt etiğini çok iyi benimseyememiş" dedi.
 
Konyaaltı eski CHP İlçe Başkanı Ruhi Beşiktaş, Facebook üzerinden "Örgüt örgüt deyip önseçim isteyenlere gençlik kotası isteyenlere ithafımdır" diyerek Erdoğan’ın Önen ile tokalaşan fotoğrafını paylaştı.
 
İSTİFA ET ÇAĞRISI 
 
Deniz Baykal’a yakınlığıyla bilinen CHP milletvekili adayı Levent Kıldır da yine Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, Önder Önen’e büyükşehir meclis üyeliğinden istifa etmesi çağrısında bulundu.

Kıldır’ın yazdığı mesaj şöyle: 
 
"Önder, CHP sana kısa sürede çok önemli görevler verdi, seni her zaman onurlandırdı. Sen ise geride bıraktığın tabanı ve örgüt mensuplarını hiç düşünmeden gittin. Demokratik, laik, hukuk devletini ve Atatürkçüleri yok etmeye çalışan Ak Parti zihniyetinin mensubu oldun. İnsan kendine yakışanı yapar! Ancak sen CHP oyları ile Büyükşehir Meclis Üyesi oldun! CHP’den istifa ettiğine göre Büyükşehir Meclis Üyeliği’nden de istifa etmek zorundasın. Aksi takdirde CHP’nin yani partimizin oylarını çalmış götürmüş olursun! Rahmetli babanın kemiklerini sızlatırsın!"

Bu haber toplam 498 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber