Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP portakal üreticisi için alana girecek
28 Ocak 2016 / 17:48
CHP portakal üreticisi için alana girecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, portakal üreticisinin sorunlarının çözümünü sağlamak ve kamuoyunun konuya dikkatini çekmek için üretici örgütleriyle birlikte ortak eylem yapacaklarını söyledi.

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Semih Karademir ve şube yönetim kurulu üyeleri CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’u ziyaret etti. Barut’a ve yönetimine başarılar dileyen Karademir, Çukurova’nın tarımdaki amiral gemisinin turunçgil olduğunu belirterek, Rusya’yla yaşanan kriz nedeniyle üreticinin pazar bulamadığı için ürününü dalında çürümeye terk ettiğini ifade etti.
Yerel yönetimlerin dalında kalan portakalı üreticiden aradaki aracıları çıkararak ucuz fiyatlarla satın alıp halka dağıtabileceğini belirten Karademir, CHP’nin yerelde ve genelde iktidar olabilmesi için nüfusun yüzde 25’inin yaşadığı tarım alanlarında çalışma yapması gerektiğine dikkati çekti. Karademir, “Bundan dolayıdır ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kırsal kalkınma ve tarımla ilgili çalışma yapacak takıma ihtiyacı var” dedi.

ÜRETİCİ ÖRGÜTLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
Türkiye’deki 1 milyon 700 bin tonluk portakal üretiminin yaklaşık 400 bin tonunu Adana’nın gerçekleştirdiğini aktaran CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, üretici ürününü pazarlayamazken, tüketicilerin aracılar nedeniyle portakalın büyük illerde fahiş fiyatlarla portakal tüketebildiğini söyledi.
Üreticinin sorunlarına duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Barut, sorunun çözümü için üretici örgütleriyle işbirliği yapacaklarını belirtti.
Kamuoyunun konuya dikkatini çekmek için üreticilerle birlikte bir eylem gerçekleştireceklerini dile getiren Barut, belediyelerin, üreticinin elindeki narenciye ürünleri satın alıp insanların yoğun olduğu merkezlerde sağlıklı bir içecek olarak yurttaşlara sunulabileceğini söyledi. Barut, “Hem meslektaşınız hem de CHP İl Başkanı olarak bu sorunların çözümü için sizinle de işbirliğine hazırız” diye konuştu.

 
Bu haber toplam 403 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber