Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 CHP'nin yanlış yaptığı yer!
16 Nisan 2015 / 12:02
CHP'nin yanlış yaptığı yer!
CHP Adana İl Başkanı Bulut, "Kömür verdiler, sandık sonuçlarıyla oynadılar söylemi doğru değil" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, parti olarak artık daha çok toplumun sorunlarına çözümler sunan bir siyasi dilini tercih ettiklerini belirterek, "Kömür verdiler, sandık sonuçlarıyla oynadılar söylemi doğru değil. Halk katmanları rahatlatacak., barış ve refah içinde yaşatacak çözümlerimiz var. Artık biz de bu dile döndük" dedi. 


CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, yönetimi kurulu üyeleri ile İHA Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak'ı ziyaret ederek çalışmaları ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Başarının bir ekip işi olduğunu ve il yönetimi olarak iyi bir kadroya sahip olduklarını belirten Bulut, "Neler yapabileceğimizi biliyoruz. Laf değil icraata döküyoruz. Bütün bunların planlamasını ekimizle yaptık, yapıyoruz" dedi.

Partisinin uzun yıllardır muhalefette olduğunu, iktidarı "Vatandaşa kömür verdiler, oy aldılar", "Sandık sonuçları ile oynayıp kazandılar" şeklindeki söylemi doğru bulmadığını belirten Bulut, "Toplum şuna bakıyor. Bu beni yönetebilir mi, yönetemez mi? Beni temsil edebilir mi edemez mi? Belli kriterler o yönetme erkinin altında kalıyor. O da nedir. İşte 'Daha muhafazakar ama ben o kadar değilim. Ama başarılı buluyorum' diye bakıyor, destek veriyor. Mesela İstanbul'da Tayyip Erdoğan. Burada bir başarı varsa o çok önemli bir göstergedir. Tayyip Bey, İstanbul'un en önemli sıkıntısı olan su sorununu öyle veya böyle çözdü. Bu sorunu halletti ve bu başarısı kendisini başbakanlığa kadar taşıdı. Sonuçta İstanbul halkının hepsi cemaatçi, hepsi muhafazakar değil. O başarıya oy verdiler. O vesile ile biz de bu dönem o dile döndük. Çok iyi kadrolarımız var ama izah edemiyoruz. Bugüne kadar CHP olarak biz sadece işte yolsuzlukla mücadele ediyormuş, onu söylüyormuşuz gibi bir algı vardı. Bunu değiştiriyoruz. Sonuçta toplum siyasetçiyi ayırmıyor. AKP'li siyasetçi ile CHP'li siyasetçiyi birbirinden ayırmıyor. Tek bir olumsuz örnek bile yıllar oldu halen konuşulabiliyor. Sonuçta kamuoyunu etkiliyor. Oysa bunca yıllık başka iktidarlar döneminde binlerce benzer örnek var" dedi.

Vatandaşın oy verirken realist bir yaklaşım içinde olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:
"Sonuçta vatandaş kendi sorununa bakıyor. Mesela emekli, benim sorunumu çözüyor musun diye bakıyor. Emeklinin sorunu ne? Ekonomik sıkıntı. Kahveye gidemiyor, harcama yapamıyor. Şimdi siz buna diyorsunuz ki ben size iki maaş ikramiye vereceğim. Bu önemli. Atanamayan öğretmenlere ne diyoruz. 'Gerekirse köy okullarını açacağım, yüzde 80 atanamayan öğretmenlerin sorunlarını çözeceğim' diyoruz. Bütün toplumun kanayan yarası olan kredi kartının yüzde 80 faizini sileceğim diyoruz. Ve bu şekilde çok ciddi zorluklar yaşayan toplum kesimlerine somut çözüm sunuyorsun. Siyasette böyle bir şey zaten. Toplumu daha rahatlatacak, daha barışçı ve refah içinde yaşatacak çözümlerle karşısına çıkmaktır. Dolayısı ile bizim dilimiz de oraya döndü. Aslında daha önce de öyle idi, sosyal devletle ilgili söylemlerimiz belki daha iyi ifade edemiyorduk. Artık daha iyi ifade etmeye çalışacağız."

Bulut, Adana'da MHP'li Büyükşehir yönetiminin 1 yıllık icraatının çok yetersiz olduğunu, özellikle ilçelerde bunun daha net görüldüğünü, bu olumsuzluğun da seçim sonuçlarına yansıyacağını ve partisi CHP'nin Adana'da öne çıkacağını söyledi.
Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber