Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP'li Türkmen Romanlara söz verdi
13 Mayıs 2015 / 08:49
CHP'li Türkmen Romanlara söz verdi
CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, Adana ve Ceyhan’da Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

Romanların sorunlarını dinleyen Türkmen, CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan Romanlarla ilgili projeleri, Roman vatandaşlarla paylaştı.


CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Özcan Purçu’nun da Roman olduğunu hatırlatan ve Roman vatandaşları temsil edeceğini ifade eden Türkmen, mecliste her kesimin temsil edilmesi gerektiğini savunduklarını söyledi.

Seçim Bildirgesi’nin konunun muhatapları ile görüşülerek hazırlandığını kaydeden CHP’li Av. Türkmen, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları, Adana ve Mersin de dahil olmak üzere Türkiye’nin 18 kentinden toplam 33 Roman derneği federasyonuyla bir araya gelerek, Roman vatandaşlarımızın sorunlarına çözümler hazırladık. Eşit yurttaşlık yasal olarak hayatın her alanında sağlanacak” dedi.

Romanları ötekileştirmeye çalışan herkesin karşısında CHP’yi bulacağını ifade eden Elif Doğan Türkmen, Roman vatandaşlara yönelik ayrımcılık ve nefret söyleminin yasal olarak cezai yaptırımı olacağının, eşit yurttaşlığın yasal olarak hayatın her alanında sağlanacağının müjdesini verdi.

“ROMAN POLİTİKASI HAZIRLANACAK”
Romanların eşit vatandaş olması ve insanca yaşaması gerektiğini savunan Aday Türkmen, “Romanların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde kreş, kadın ve etüt merkezleri açacağız. Roman vatandaşlarımızın bugün yaşadığı sorunlar, Türkiye’nin bir ayıbıdır. Bu nedenle CHP iktidarında, Romanların dışlanmışlık, eğitim, barınma, güvenlik, istihdam gibi temel sorunlarının çözümünü içerecek Ulusal Roman Politikası hazırlanacak” diye konuştu.

Roman vatandaşların, kentsel dönüşüm projeleriyle farklı bölgelerde mağduriyet yaşadığını ifade eden CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, “Bizim iktidarımızda kentsel dönüşüm sosyal içerikli ve mahalle odaklı olacak. İnsanlar asla yerlerinden edilmeyecek, yeni yapılacak konutlar, insanların yaşam tarzı ve alışkanlıklarına uygun olarak inşa edilecek” dedi.

Romanların ilgi ile dinlediği Türkmen, onların yetenekli olduğu alanlarda özel eğitim, okul ve kurs imkanları sağlanacağı sözünü verdi.
Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber