Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP'li Türkmen kadınlara seslendi
01 Mayıs 2015 / 14:34
CHP'li Türkmen kadınlara seslendi
CHP Adana Milletvekili Adayı Av.Elif Doğan Türkmen, "Geleceğin Türkiye'si kadının elinde yükselecek" dedi.

Türkmen, Çukurova Belediyesi 100.Yıl Toplum Merkezi’nde çoğunluğu ev hanımlarından oluşan kadınlara, kadın hakları ile ilgili bilgiler verdi. Türkmen, ”Çocuklarımıza emanet bırakacağımız ülkemizin aydınlık bir geleceğe kavuşması kadınlarımızın elindedir. Mesela Çukurova ilçesi’nin yüzde 52’si kadın. Gücümüzün farkında olup, el ele verirsek yapamayacağımız şey yok. Dünyayı değiştirip güzelleştirmenin yolu kadının emeğinden geçiyor. Gelecek, sizlerin ellerinde yükselecektir” diye konuştu.

“VEKİLDEN ÖNCE, BEN BİR ANNEYİM”
Türkmen’i dikkatle dinleyen ve Adana’nın günden güne gerilediğinden şikayet eden kadınlar, “Üretmeyen bir Adana istemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.


CHP olarak insanına değer veren bir ülke için çalışacaklarını vurgulayan Av. Türkmen, “Ben bir kadın olarak, ön seçimde birinci sıraya geldim. Erkek egemen topluma rağmen, bu olay tüm kadınlarımız için umut verici müjdeli bir olay. Ben milletvekili adayından önce bir kadın; bir anneyim. Bu sebeple, bilmenizi isterim ki; mecliste alınacak her kararda, annelik duygularımla, ülkemizin çocuklarını düşünerek hareket edeceğim. Ayrıca hep birlikte üreten Adana’yı yeniden hayata geçireceğiz” diye konuştu.

ŞİDDET MAĞDURLARINA DEVLET GARANTİSİ
Kadın haklarının toplumda iyi anlaşılması ve uygulanmasının takipçisi olacaklarını hatırlatan CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, CHP’nin kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili projelerini ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:
“Kadına şiddetin oluşmadan önlenmesi için çalışmalar yapacağız. Kadına şiddetle mücadele için acil eylem planı uygulanacak. Yani şiddet mağdurları için şartlar iyileştirilip, devlet kuruluşları harekete geçirilecek. Devlet, şiddet mağdurlarının yanında olacak ve mağdurların güvenliği garanti altına alınacak.”
Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber