Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP'li Tümer kitap fuarında
11 Ocak 2016 / 17:24
CHP'li Tümer kitap fuarında
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Kitap Fuarı'nda Aytaç Durak’ın standını da ziyaret ederek “Söyleyeceklerim Var” isimli kitabını imzalattı.

Tümer, Durak’ın standını ziyaretinde, Belediye Yasası ile ilgili önerge hazırlığı içinde olduğunu belirterek, “mevcut sistemde yaşanan sorunlar ve önerebileceği çözümler” konusunda Durak’la bilgi alışverişinde bulundu.
Kitabında konu ile ilgili geniş açıklamaların yer aldığını belirten Durak, “Eğer halk ismen bir büyükşehir belediye başkanı seçiyorsa, o başkan da ilçe başkanlarını bizzat atayabilmeli. O zaman ‘sen sensen, ben de ben’ ikilemi olmaz. Ben bunun sıkıntısını yıllarca yaşadım. Şehir planında ve hizmetlerinde bir bütünlük olmalıdır. Düşünün; siz bir tablo hazırlıyorsunuz, arkanızdan birileri de fırçalarla müdahale ediyor. Böyle olmamalı. Büyükşehir belediye başkanı, seçilmiş belediye meclisi üyeleri içinden her ilçede oy çoğunluğuna sahip partili meclis üyeleri arasından bir yıllığına bir başkan atamalı. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak bu yöndeki teklifim çok kabul görmüş, hatta zamanın Başbakanı Erdoğan’ın talimatı ile yasa taslağı dahi hazırlanmıştı. Ancak, İstanbul ilçe belediyelerinin topluca direnişi neticesinde taslak, tasarı haline dahi getirilememişti” dedi.

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber