Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP'li Gürsel Tekin'den tarihi çark
19 Ağustos 2015 / 09:15
CHP'li Gürsel Tekin'den tarihi çark
'Bedelli yapanların askerliğini iptal edeceğiz' diyen CHP'li Tekin'in, geçen yıl bedelli askerlik için önerge verdiği ortaya çıktı.

"İktidara gelirsek bütün o bedelli askerlikyapanların askerliklerini iptal edeceğiz" açıklaması yapan CHP Genel SekreteriGürsel Tekin, geçen yıl bedelli askerlik talebiyle TBMM'de soru önergesi vermişti.

CHP'li Gürsel Tekin, milletvekili seçimleri öncesinde bedelli askerlik tartışmaları yaşanırken, 7 Nisan 2014'te Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ""700 bin gencin ve ailesinin beklentisi olan bedelli askerlik için yeniden ve makul bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Bu konuda daha ne kadar duyarsız kalabilirsiniz?" diye sormuştu.

Tekin, bugün (18 Ağustos 2015) Habertük TV canlı yayınında yaptığı konuşmada ise, "Bütün nimetlerden siyasetçilerin çocukları yararlanacak, külfetleri garibanların çocukları çekecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bütün o bedellileri iptal edeceğiz. Bakın genel başkanımızın oğlu bedelliyi reddetti. Bu bedelliyi çocuklarınızı kurtarmak için mi çıkardınız?" ifadelerini kullandı.

CHP'nin bedelli teklifleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 27 Temmuz 2014 ve 26 Temmuz 2015 tarihlerinde TBMM Başkanlığı'na verdiyasa tekliflerinde bedelli askerlik düzenlemesinin çıkarılmasını talep etmişti. Tanrıkulu, yükümlülerin gelir durumuna göre kademeli ödeme öngören bir bedelli askerlik düzenlemesi yapılmasını istemişti.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de 17 Temmuz 2014'te TBMM Başkanlığı'na bir kanun teklifi sunarak 28 yaşından gün alanların 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları ve 15 bin lira ödemeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmalarını talep etmişti.

Bu haber toplam 391 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber