Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP Grubu CarrefourSA rantına itiraz edecek
12 Ağustos 2015 / 10:44
CHP Grubu CarrefourSA rantına itiraz edecek
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi öncesinde grup kararı alan CHP grubu CarrefourSA arazisindeki imar rantını yargıya taşımaya hazırlanıyor

CHP Grubu hukuksuzluğa ve ranta geçit vermeyecek

CHP Grubu CarrefourSA rantına itiraz edecek

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu 1/25 binlik planların iptaline ve kamuoyunda oldukça tartışılan CarrefourSA arazisiyle ilgili imar planı değişikliğine itiraz edecek. CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, “CHP grubu olarak kamu vicdanını yaralayan ve kişiye özel düzenlemelerle sağlanan imar rantlarına karşı çıkacağız” dedi.

1/25 BİNLİK PLANLARIN HUKUKA AYKIRI İPTALİ YARGIYA TAŞINIYOR
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen Ağustos ayı toplantısı ilk birleşiminde gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, kentle özdeşleşmiş fabrikaların arsalarına AVM yapılmasının yolunu açan 1/25 binlik imar planlarının büyükşehir belediye meclisince dayanaksız ve hukuka aykırı olarak iptalini yargıya intikal ettireceklerini açıkladı.

CARREFOURSA ARAZİSİNDEKİ KİŞİYE ÖZEL İMAR DÜZENLEMESİNE DE İTİRAZ EDİLECEK
Kamuoyunda tartışılan bir diğer konu olan CarrefourSA arazisiyle ilgili imar planı değişikliğine İl örgütü olarak itiraz edeceklerini, itirazın değerlendirilmemesi halindeyse yasal haklarını kullanacaklarını dile getiren Çetinkaya, “İmar düzenlemeleri yasalara göre uygun olmalı, kent ve kentliye değer kazandırmalı en önemlisi ise kişiye özel olarak yapılmamalıdır. Telafisi  güç olacak imar planı değişikliklerine karşı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Adana’nın yararı ve kentlinin çıkarları doğrultusunda yine CHP grubu olarak karşı çıkacağız” diye konuştu. 

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber