Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP Genel Merkezi önünde ateş açan kişi yakalandı
28 Ekim 2015 / 11:00
CHP Genel Merkezi önünde ateş açan kişi yakalandı
CHP Genel Merkezi önünde silahı ile 5 el ateş açan saldırgan bu sabah yakalanarak gözaltına alındı.

CHP Genel Merkezi önünde bir araç içinden 5 el ateş açan saldırgan yakalandı. Saldırganın Hacı Ali Hamurcu olduğu belirtildi.

Hamurcu polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

CHP'Lİ VEKİLLERLE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEMİŞTİ

Saldırganın daha önce Meclis önünde CHP'li vekillerle basın toplantısı düzenlediği de belirtildi. Emniyet olay yerindeki MOBESE kameralarından önce araca daha sonra saldırıyı yapan kişiye ulaştı.

DOLANDIRICILIKTAN TUTUKLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010'da TBMM bütçe görüşmeleri sırasında dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuş, "Kayseri'de vilayet-yargı-belediye arasında yolsuzluk üçgeni olduğu"nu öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları da dolandırıcılık suçundan cezaevinde bulunan eski belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu'ya dayandırmıştı.

Dönemin CHP Milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan, 10 Ocak 2013'te dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hacı Ali Hamurcu ile TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Hamurcu'nun yolsuzlukları anlatan bir kitap yazdığını belirtmiş, basın toplantısından bir süre sonra ANKA Yayıncılık, "Belgelerle Yolsuzluğun Şeytan Üçgeni" adlı kitabı yayımlamıştı.

Bunun üzerine Özhaseki'nin avukatı Mehmet Savruk, Hamurcu ve yayıncı firma aleyhine Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmıştı. 7 Mayıs'ta sonuçlanan davada mahkeme Hamurcu ve ANKA Yayıncılık'ın 7 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber