Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP'de meşruiyet tartışması
06 Temmuz 2015 / 09:42
CHP'de meşruiyet tartışması
CHP 24. dönem Milletvekili Turgay Develi, CHP Seyhan ilçeye atanan yönetimin meşru olmadığını görevden alınan 5 ilçe örgütünün ise 30 gün içinde kongreye götürülmesi gerektiğini bildirdi.
Develi, yaptığı açıklamada, CHP’de yaşanan parti içi tartışmaların yine parti içi hukuka göre yapılmasına herkesin özen göstermesi gerektiğini belirtti. Kamuoyunda görevden alınan 5 ilçe ve istifa ile boşalan Seyhan ilçe yönetimine yapılan atamalar konusunda kendisine medya temsilcileri ve partililer tarafından yöneltilen sorulara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

CHP’nin geniş kitlelerin daha iyi bir gelecek umudu ile milyonlarca seçmenin temsil iradesini devralan, ülkeyi yönetecek siyasi kadrolara sahip tek parti olduğunu ifade eden Turgay Develi, "Bu anlamda parti içi mücadeleyi hukuk temelli sürdüren, seçimle gelen kadrolarını parti içi demokrasiyi işleterek seçen tek partinin de aynı zamanda CHP olması, bir tesadüf değil, partinin genel başkanımızdan üyeye kadar herkesin demokrasiyi içselleştirmiş olduğunun göstergesidir" dedi.

Parti içinde son günlerde yaşanan tartışmaların bir başlangıç değil sonuç olduğunu vurgulayan ve partinin anayasası konumundaki tüzük gereği görevden alma ve atamaların her zaman yaşandığına dikkat çeken Turgay Develi şöyle devam etti:
"Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur; bugün için parti içi iktidarı ellerinde tutanların, kendi meşruiyetlerini de düşünerek her üyenin hak ve hukukunu koruyacak şekilde davranmaları beklenir. Yetkiden kaynaklanan gücü kullananların tüzük dışı uygulamalara sapmamaları, parti içi mücadelenin hukuk çerçevesinde kalması önemlidir. Aksi halde hukuku çiğnenen üye, hakkını parti içinde arayamayacaksa nerede arayacaktır. Bu durum gerçekleşirse üyesinin hakkını kullandırtmayan, bunu cebren engelleyen yönetimin meşruiyeti de ortadan kalkar."

"SEYHAN ATAMASI HUKUKİ DEĞİL"
MYK’nın atamasını yaptığı Seyhan ilçe yönetiminin meşru olmadığını savunan Develi şunları kaydetti:
"MYK açıklamalıdır; Seyhan İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu’nu tüzüğümüzün hangi maddesine dayanarak atadınız? Ayrıca, Yüregir, Sarıçam, Ceyhan, Saimbeyli ve Karaisalı ilçelerinde başkan ve yönetim kurulları il yönetimi tarafından tüzüğümüzün 43. maddesinin d bendine göre il yönetimi tarafından görevden alınmış ve yerlerine 44. maddenin c bendine göre atama yapılmıştır. Bu siyasi bir karardır, hoşumuza gider gitmez ama kabulleniriz. Ama buradan uyarıyorum, bu yetkiyi kullananların dayandığı tüzük 30 gün içinde de kongreyi toplamayı hükmediyor. Süresi içinde kongreyi toplamayanlar hem hukuki hem de siyasi sorumluluk altındadır ve tam da kendi meşruiyet çizgilerinin sınırıdır. İl başkanlığı koltuğunda oturan Sayın Burhanettin Bulut ve yönetiminin atamasıyla 5 ilçeye gelen geçici kurullarından parti kamuoyunca beklenen, partimizin Adana kamuoyunda olumsuz şekilde tartışılmasına fırsat verilmeden, partimiz mahkeme kapılarında medyaya olumsuz malzeme yapılmadan tüzüğümüz gereği parti içi hukuku uygulayarak kongre çağrısı yapmaya davet ediyorum."
Bu haber toplam 285 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber