Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
CHP 5 ilçede kongre tamam
13 Eylül 2015 / 18:33
CHP 5 ilçede kongre tamam
CHP Sarıçam, Ceyhan, İmamoğlu, Saimbeyli ve Karaisalı ilçe kongrelerinde mevcut ilçe başkanları güven tazeledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıçam, Ceyhan, İmamoğlu, Saimbeyli ve Karaisalı ilçe kongrelerinde mevcut ilçe başkanları güven tazeledi.

CHP Sarıçam, Ceyhan, İmamoğlu, Saimbeyli ve Karaisalı ilçe kongreleri dün (cumartesi) yapıldı. CHP İl Başkanı Gökhan Yağ katıldığı kongrelerde yaptığı konuşmalarda, CHP’nin ülkenin en zor dönemlerinde siyasi kaygıları bir kenara bırakıp “Önce Türkiye” diyerek elini taşın altına koyup sorumluluk alan halkın partisi olduğunu söyledi. Yağ, CHP’nin bu nedenle bir etnik kökenin, inanç sisteminin ya da başka bir farklılığa sahip grupların değil, Türkiye’nin partisi olduğunu belirtti.

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, barıştan, halktan, emekten yana olan CHP’nin 92 yıldır Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesi olduğunu vurgulayan Yağ, bugün hiç olmadığı kadar ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Yağ, “Hepimiz, hiçbir siyasi ve ekonomik beklenti içinde olmadan, ülkemizin geleceği, çocuklarımızın yarınları için 1 Kasım’da CHP’yi iktidara taşımakla yükümlüyüz” diye konuştu.

SARIÇAM’DA GÜVEN VE AVCU YARIŞTI
Sarıçam’da oy kullanan 192 delegeden 134’ünün oyunu alan mevcut başkan Celal Güven yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilirken Bülent Avcu’nun listesi 48 oy aldı.

Ceyhan’da göreve atandığı günden itibaren ilçe örgütünde bütünleştirici bir çizgi izleyen Kadir Aydar’ın listesi oylandı. Bir oyun geçersiz sayıldığı kongrede 238 delegenin oyuyla Aydar yeniden ilçe başkanı oldu.

Tek listenin oylandığı bir diğer ilçe olan İmamoğlu’nda da kullanılan 61 oyun 60’ını alan Karaköse güven tazeledi.

İki listenin yarıştığı Saimbeyli’de ise mevcut başkan Emel Doğan 36 delegenin oyunu alarak ilçe başkanlığı görevine seçildi. Buğur Yıldırım’ın listesi 13 delegenin oyunu aldı.

KARAİSALI’DA ÜÇ ADAY YARIŞTI
Karaisalı’da üç aday ilçe başkanlığı için yarıştı. Mevcut başkan İlhan Şahin oy kullanan 63 delegeden 31’inin oyuyla ilçe başkanlığı görevini sürdürdü. Eski ilçe başkanı Sabahattin Karabudak 17, İlhami Geçioğlu ise 11 delegenin oyunu aldı.

Muhtarlık bölgesi delege seçimlerini tamamlayıp kongre kararı alınan Pozantı ilçe kongresi ise pazartesi günü 14.00’te yapılacak.
Bu haber toplam 318 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber