Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cezaevindeki kocası darp etti
20 Mart 2014 / 12:40
Cezaevindeki kocası darp etti
Bir kadın açık cezaevinde kalırken, gündüzleri çalıştığı adliyeden firar eden dini nikahlı eşi tarafından darp edildiğini ileri sürdü.
Adana'da bir kadın, kendisini ve 3 yaşındaki çocuğunu darp edip evine molotofkokteyli attığı için cezaevine giren ve açık cezaevinde kalırken, gündüzleri çalıştığı adliyeden firar eden dini nikahlı eşi tarafından darp edildiğini ileri sürdü.
 
Genç kadın, "Artık herkese sesleniyorum ben mezara girince mi bir şeyler değişecek" diye feryat etti.

Adana'da özel bir şirkette çalışan Arzu Kamber (36), ilk eşinden geçimsizlik nedeniyle boşandı. Genç kadın 2011'de tanıştığı Orhan T. (28) ile dini nikahla evlendi. İddiaya göre, Orhan T., bir süre sonra Arzu Kamber ve ilk eşinden olan 3 çocuğuna kıskançlık yüzünden şiddet uygulayıp, işkence yapmaya başladı. Kamber bir süre sonra çocuklarıyla birlikte baba evine sığındı.

Genç kadın, Orhan T. hakkında şikayette bulundu. Dayakçı eş hakkında Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama', 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ise 'hakaret, ölümle tehdit, cinsel istismar' suçlarından dava açıldı. Bu arada genç kadının kendisini terk etmesine sinirlenen Orhan T., bu kez telefonla ölüm mesajları göndererek Arzu Kamber'i tehdit etmeye başladı. Bir hafta içinde 101 tane tehdit mesajı attı.

Genç kadın tekrar şikayet edince öfkelenen Orhan T., Arzu Kamber'in kaldığı eve gece yarısı molotofkokteyli attı. Ancak, molotofkokteyli duvara isabet edip bahçeye düştü. Çıkan yangında bahçedeki ağaçlar ile bazı eşyalar yandı. Molotoflu saldırıdan ucuz kurtulan Arzu Kamber, soluğu savcılıkta aldı. Orhan T.'ye mahkeme kararıyla bir ay boyunca eski eşinin kaldığı eve yaklaşmama cezası verildi. Daha sonra da Orhan T.'ye hapis cezası verildi. Orhan T. 8 ay cezaevinde yattıktan sonra cezasını açık cezaevinde çekmeye başladı. Orhan T. gündüzleri adliyeye gelerek burada çalışıp, akşamları cezaevine giderek cezasını çekmeye devam etti.

Dün de Arza Kamber'in, cezaevinde olmasına rağmen Orhan T.'nin kendisini hala tehdit ettiğini ileri sürdüğü için mahkemesi vardı. Mahkeme heyeti Orhan T.'ye 3 bin lira para cezası verdi. Orhan T. mahkemeden çıktıktan sonra yine Kamber'i tehdit ederek, "Ben senin yüzünden 8 aydır cezaevindeyim, bana çektirdiklerini ben de sana çektireceğim" diye tehdit etti. Kamber yine savcılığa giderek şikayette bulundu. Kamber daha sonra da çalıştığı lokantaya gitti. Bu arada Orhan T. saat 17.00'de cezaevine gitmesi gerekirken adliyeden firar ederek eşinin işten çıkmasını beklemeye başladı. Kamber gece saat 23.00'de işten çıkacaktı. Orhan T., Kamber'i otomobilde bir kişinin beklediğini öğrenerek otomobile binip bıçakla sürücüyü etkisiz hale getirdi. Eski eşi Kamber otomobile binince onu da darp etmeye başlayarak otomobil sürücüsüne sürmesini söyledi. Otomobil hareket halindeyken Kamber bir anlık dalgınlıktan faydalanıp otomobilin kapısını açıp atlamak istedi ancak Orhan T. kadının çantasından tutup tekrar içeri çekerek onu darp etmeye devam etti. Bu arada otomobil durduğu için Kamber kendini aşağı attı. Bu sırada Orhan T. de kadının çantasını alıp koşarak kayıplara karıştı. Aldığı darbeler sonucunda kanlar içinde kalan Kamber, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede filmleri çekilen kadın gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı.

Kamber, ilk eşinden ayrıldıktan sonra Orhan T. ile tanıştığını, evlenmek istediğini belirterek, "3 çocukla tek başıma kalmıştım Orhan ile evlenmek istedim. Ama o kıskançlık ve geçim sıkıntısı yüzünden beni darp etmeye başladı. Çalışıyordu para yetmiyordu ben de çalışınca 'erkeklerle niye konuştun' diye beni dövüyordu. 3 yaşındaki çocuğumu da dövünce babamın evine gittim. Tam resmi nikah kıyacaktım iyi ki kıymamışım. Ben yandım Orhan başkalarını yakmasın. Adam açık cezaevinde ama beni hem cezaevinden hem de adliyeden arayıp tehdit ediyor. Beni dövdüğü gün de firar etmiş şimdi ortada yok" dedi.

Kamber, "Sesleniyorum herkese, ben mezara girince mi bir şey değişecek, ya da benim gibi kadınlar mezara girince mi bir şeyler hallolacak" diye feryat etti.

 

Bu haber toplam 558 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber