Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ceyhan OSB'nin yeri belirlendi
05 Mayıs 2016 / 15:42
Ceyhan OSB'nin yeri belirlendi
Adana Valisi Mustafa Büyük, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin yer seçimi tamamlandığını açıkladı.

Adana’nın özellikle enerji yatırımları açısından önemli ilçeleri arasında bulunan Ceyhan’da, Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları, yer seçiminin tamamlanmasıyla önemli bir ivme kazandı. Ceyhan Öğretmen Evi’nde, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetlilerin katıldığı toplantıda konuşan Vali Mustafa Büyük, emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.


Ceyhan’da kurulacak olan OSB için yer seçim çalışmasının tamamlanmasıyla en önemli adımın atıldığına dikkat çeken Vali Büyük, bundan sonraki süreçte ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde hızla çalışacaklarını söyledi. Vali Büyük, “Bugün hepimizi mutlu eden, heyecanlandıran bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşturulması sürecinde, çok çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Kurumlar ve kuruluşlar büyük emek sarf etti. Ama en sonunda en hayati aşamalardan bir olan en hayati aşamalardan bir olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin yer seçimi tamamlandı. Bu gelişme sonucunda, geçmiş dönemde hükümetimizin, bakanlarımızın, ilimizin siyasilerinin, meslek kuruluşlarının, yerel yönetimlerinin hepsinin gayreti ve emeği ile Ceyhan ve ilimiz için çok hayati bir öneme haiz, mutlaka olması gereken bir yatırım alanının belirlenmesi gerçekleştirilmiş oluyor. Bu vesile ile Ceyhan OSB’nin yaşama geçirilmesi yolunda emek ve desteklerini esirgemeyen Eski Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı’ya, tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Özellikle enerji alanındaki yatırımlar, petrol boru hatları ve bu sektörlere yönelik çalışmalarla Ceyhan’ın büyük önem taşıyan stratejik bir ilçe olduğunu kaydeden Vali Mustafa Büyük, yakın bir gelecekte çok daha önemli bir yerleşim merkezi olacağına inandığını ifade etti. Vali Büyük, “Ceyhan ilçemiz, sahip olduğu enerji yatırımlarıyla sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ve dünyanın ilgisini çeken bir merkez durumundadır. Bu ilçemize yapılacak olan karma Organize Sanayi Bölgesi, ilimiz ve bölgemiz sanayisinin canlanması ve kalkınması açısından ayrıca büyük önem taşımaktadır. Bugün çok önemli bir gelişmenin sevincini kamuoyuyla paylaşıyoruz ancak burada bitmiyor, bundan sonra daha da yoğun çalışacağız. Katılımcı kuruluşlarla hemen katılım protokol hazırlayacağız, daha sonra OSB‘nin tescili ve kamu tüzel kişiliğini oluşturma işlemini tamamlayacağız. Sonra yerel yönetimlerle birlikte imar planları ile ilgili kısımları gerçekleştirip, kamulaştırma işlemlerine başlayacağız. Valiliğimiz, Ceyhan Ticaret Odası ve katılmak istedikleri takdirde yerel yönetimlerimiz, Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi de bu bölgenin kurulması ve gelişmesi konusunda sorumluluk üstlenmiş olacak. Ümit ederim bu aşamaları da çok kısa bir sürede tamamlar, temel atma törenini de en kısa zamanda coşkuyla gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.
Bu haber toplam 769 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber