Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çetin: “İmarı Adana'da Kangren Olmaktan Kurtaracağız”
01 Haziran 2015 / 08:55
Çetin: “İmarı Adana'da Kangren Olmaktan Kurtaracağız”
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, müteahhitlerle biraraya geldiği toplantıda, Adana’nın kanayan yarası haline gelen imar sorununu belediyelerle bir olup ortadan kaldırmak için çalışacakları sözünü verdi.

Çetin, “İmar Adana’da kangren haline geldi. Bu kangrenden sizleri kurtaracağız” dedi.


Özellikle belediyelerde sıkça çeşitli sorunlarla karşılaşan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) üyeleri bu sıkıntılarının kısa sürede giderilmesi için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’le bir araya geldi.


Sheraton Adana Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantının açılış konuşmasını yapan AYAMDER Yönetim Kurul Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Çukurova Belediyesi’nin düzgün çalıştığı için onlarla ile sıkı ve düzgün ilişkiler içerisinde olduklarını ifaden etti.
“50 M2 DEN 3+1 DAİRE OLMAZ"
Konuşmasında üyelerini taleplerini dile getiren Vursavuş, belediyelerle son dönemlerde sorunlarının daha da artığını belirterek, “Aslında birimizin sorunu hepimizin sorunu. İçinde olduğumuz için bunu görüyor ve yaşıyoruz” dedi.
Vursavuş konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Fakat bazı mimar arkadaşlarımız ısrarla küçük emsalden büyük metrekareli daire çizmeye devam etmektedirler. Kısaca 50 m2 emsalden 3+1 daire çizilmesi gibi.

Bu durum da haksız rekabeti getirmekte devamına bakacak olursak müteahhitlerin kat karşılığı yüzdelerinin artmasına ve bundan ötürüde daire fiyatlarının artışına kadar giden bir zinciri tetiklemektedir. Tabi ki mimarlar bunu kendi başlarına yapmıyorlar bunu talep eden bir grup müteahhit olduğunu da hepimiz bilmekteyiz.

Ancak bu konu şöyle bilinmelidir ki konut sektöründe yıllarca hizmet etmiş ve hala etmekte olan birçok firmanın buna tenezzül etmediği aksine son ik üç yıldır bu sektörün içine girerek kısa sürede uzun yol almayı hedefleyen birkaç firmanın bu yolu kullanmaya çalıştığı buna da ilgili belediyelerimizin başkanlarıyla yapılan görüşmede artık imkan tanınmayacağını ve ciddi tedbirler alındığını sevinerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu firmalardan konut satın alan vatandaşlarımızda verdikleri paranın karşılığını hakkıyla alamamış olup mağdur olabilirler, Kaldı ki müteahhitlik camiasını bu şekilde sıkıntıya sokulmasına AYAMDER olarak izin verilmeyeceğini tüm halkımızın bilmesinde fayda vardır.

Hala bu şekilde haksız kazanç yoluna gidecek firmalar varsa da bunların takibi yapılacaktır.

İşini düzgün ve proje etiğine uyarak yapan mimar arkadaşlarımızda bizlere başvurarak ‘Özgün projeler üretemiyoruz’ belediyeler haklı olarak tüm projelere o gözle bakmak durumunda kalıyorlar diyerek serzenişte bulunuyorlar.

Bunların da aynı gözle görülmeden haklı ve haksız taleplerinin hassasiyetle değerlendirilmesini talep etmekteyiz.

Bu süreçte Büyükşehir ve ilgili ilçe belediye başkanlarımızla iyi ilişkiler içinde ve samimiyetle yürütülen bir birlikteliğimiz mevcuttur. Hep beraber olduğumuz sürece işini düzgün yapmayan bu firmaların doğru yolu bulmalarını sağlayacağız” dedi.
"ÇÖZÜM ÜRETMEK İÇİN VARIZ”
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’de kendilerine her fırsatta manevi destek veren AYAMDER yönetimine teşekkür etti. Belediye olarak objektif adil hizmet verdiklerini söyleyen Çetin, “Bütün çabamız önce Çukurova’mızın sonra Adana’mızı hak ettiği yere getirmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte tüm gücümüzle çalışıyor çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Projelere önem verdiklerini ifade eden Çetin, “Zamanında sizlerin projelerinize önem verilseydi belki bu imar sorunları bölgemizin kanayan yarası haline gelmeyecekti. Biz sizleri diğer belediyelerimizle bir olup zamanla bu kangrenden kurtaracağız” dedi.
Soner Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz geldiğimiz günden beri anlayışımızı açıkça ortaya koyduk. Biz gözümü kapatıp o şekilde olaylara yaklaşıyoruz.

İnşaatı yapan firmanın kim olduğunu ne olduğu siyasi görüşünün ne olduğuna bakmadan herkese objektif yaklaşıyoruz. Biz sorun değil çözüm üretmek için varız.


Haksız rekabeti ortadan kaldırtmak için katı çözüm arayışlarına başvurduk. Ufuk tefek sorunları da arkadaşlarımız yol göstererek hallediyor. İşin içinden sıkılmaz durumlarda ise sizlerin anlayış göstermenizi bekliyoruz. Bundan sonra yapılacak inşaatlarda hassas olmalıyız.

Bazen kendimi sizlerin yerine koymayı çalışıyorum. Sizlerin yaşadığınız zorlukları çok iyi biliyoruz. Ne şartlarda çalıştığınızın da farkındayız.

Adana’mızda bir çok yer imara kapalı. Hazinenin de zarar uğramasına gönlümüz razı olmaz .Uzlaşma ile her şey çözüleceğine inanıyoruz.

Kafa kafaya verip ne yapacağımız kararlaştırmalıyız.

Sayın valimiz bu konuda olumlu bakıyor. İmar sorunu çözüldüğü zaman sizler çok rahatlayacaksınızdır. Daire fiyatlarını artmış şişmiş durumda olduğunu görüyoruz. Bu bir dengesizliğe yol açıyor. Birlikte bu sıkıntıları rahatlıkla aşacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 385 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber