Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çelikcan Yüreğir’i Türkiye’ye anlattı
28 Nisan 2016 / 09:24
Çelikcan Yüreğir’i Türkiye’ye anlattı
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, TGRT Haber ve 24 TV’de katıldığı programlarda 7 yılda yapılan yatırımları ve projeleri anlattı Çelikcan “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde uyguladığı belediyecilik anlayışı

ÜREĞİR’E ‘ÇOCUK DOSTU ŞEHİR’ ÖDÜLÜ

İlk olarak TGRT Haber’de ‘Yenigün’ programına konuk olan Çelikcan UNICEF tarafından ‘Çocuk Dostu Şehir’ ödülüne layık görüldüklerini belirterek, “Yüreğir Belediyesi olarak birkaç yıldır UNİCEF ile projeler yürütüyoruz. Bunun neticesinde Mart ayında UNICEF çocuk dostu şehirleri ödüllendirdi. 10 belediye bu alanda ödül aldı. Bu ödüllerden birini de Yüreğir Belediyesi olarak biz aldık” dedi. 

11 KÜLTÜR EVİ VE 1 KÜLTÜR MERKEZİ

Yüreğir’de iki dönemdir görevde olduğunu hatırlatan Çelikcan “7 yılda pek çok alanda yatırım gerçekleştirdik. Bunlardan biri de 11 adet Kültür Evi’ni ve 1 Kültür Merkezi’ni ilçemize kazandırmak oldu. Her biri bir okul mahiyetinde olan Kültür Evlerimizde; mesleki kurslardan seminerlere, panellerden, eğitici kurslara kadar her türlü faaliyeti sunma imkânına kavuştuk” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜLÜKTEN KORUYORUZ

Çelikcan şöyle devam etti: “Bu eğitim yuvalarımızda anaokulu seviyesinden yaşlılarımıza kadar 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız sosyal hayatın içinde kendilerini buluyor, okuyor, izliyor, öğreniyor, her anlamda kendilerini geliştiriyorlar. Çocuklarımız özellikle yaz aylarında bu mekânlarımızda katıldıkları faaliyetlerle kötü alışkanlıklardan uzak kalıyorlar.“

YÜREĞİR’DE KENTSEL VE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM

TGRT Haber ve 24 TV’de katıldığı programlarda Yüreğir’de uyguladıkları Kentsel Dönüşüm projelerini de anlatan Mahmut Çelikcan, kentsel dönüşümün ‘rant’sal dönüşüm olmadığının altını çizdi. Yapısal ve zihinsel dönüşümün birlikte yürümesi gerektiğine inandığını belirten Başkan Çelikcan bu çerçevede projeler ürettiklerini söyledi. 

SAĞLIKLI YAŞAM KOŞULLARI SAĞLANMALI

Çelikcan “Biz şehirleri rehabilite ederken özellikle bir beldenin, bir mahallenin sakinlerini çok kötü yaşam koşullarından daha sağlıklı, daha güvenli, sosyal donatıları olan şehirlere kavuştururken o insanları orada mutlu etmeli, o insanları orada tutmalıyız. Yani yaşadıkları, doğdukları yerlerde, komşuluk ilişkilerinin olduğu yerde tutmalıyız insanımızı” şeklinde konuştu.

YÜREĞİR’DE ‘İNSAN’ ODAKLI PROJELER 

Belediyeciliğin insanların doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamı kapsayan bir hizmet süreci olduğunu belirten Başkan Çelikcan “İnsanı önceleyen, hizmet odaklı projeler yürütüyoruz. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde uyguladığı belediyecilik anlayışı bizim için önemli bir kriterdir” dedi.

Bu haber toplam 732 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber