Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çay İçmeye Gidince Patlamadan Sağ Kurtuldu
13 Ekim 2015 / 13:47
Çay İçmeye Gidince Patlamadan Sağ Kurtuldu
Adana'dan Ankara'daki barış mitingine giden Emek Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi ve Evrensel Gazetesi muhabiri 31 yaşındaki Volkan Pekal, çay içmek için arkadaşlarının yanından ayrılınca patlamadan sağ kurtuldu.

Adana'dan Ankara'daki barış mitingine gidenEmek Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi veEvrensel Gazetesi muhabiri 31 yaşındaki Volkan Pekal, çay içmek için arkadaşlarının yanından ayrılınca patlamadan sağ kurtuldu.Adana'dan kaldırılan otobüsle Ankara'daki mitinge giden Volkan Pekal, 10 Ekim sabahı Şebnem Yurtman, Gökhan Gökbönü ve DilanSarıkaya'nın da aralarında bulunduğu arkadaşlarıyla Ankara Garı önünde buluştuğunu, tuvalet sonrası Ankara Garı binası yanındaki parkta çay içtiğini, yürürken 30 metre patlamanın olduğunu anlattı.

Bu patlamada Volkan Pekal'ın arkadaşları Emek Partisi Mersin İl Yöneticisi Şebnem Yurtman, Emek Partisi üyesi Gökhan Gökbönü ve Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Dilan Sarıkaya'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Patlamadan kıl payı kurtulan Volkan Pekal, toprağa verilen arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

ONLAR BARIŞ İÇİN ORADAYDI

Patlamadan sağ kurtulan Volkan Pekal, Adana'dan Emek Partisi üyesi 44 kişiyle otobüse binip Ankara'ya gittiklerini, yanlarında patlamada yaşamını yitiren Şebnem Yurtman, Gökhan Gökbönü ve Dilan Sarıkaya'nın da bulunduğunu aktaran Volkan Pekal, daha sonra şunları söyledi:

"Emek Partisi kortejine 30-40 metre yaklaştığımız sırada patlama meydana geldi. Herkes bir tarafa dağılmıştı. Patlama alanına girdiğimizde ölen arkadaşlarımız taşınmıştı. Hastanelere gittik onları bulmak için. Adana'dan birlikte gittiğimiz arkadaşlarımız yaşamını yitirdi. Onları kaybettik. Ölenlerin hepsi bizim arkadaşlarımız. Barış talebiyle, kardeşlik talebiyle oradaydılar. Daha fazla insan ölmesin diye oradaydılar. Üzgünüz. Arkadaşlarımızı toprağa verdik ama onların barış talebini devam ettireceğiz."

Bu haber toplam 476 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber