Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cam taktırdı, yargılanmaktan kurtuldu
09 Mart 2017 / 08:51
Cam taktırdı, yargılanmaktan kurtuldu
5 yaşındaki bir çocuğa çarpıp yaralanmasına neden olan 20 yaşındaki genç, 500 liralık cam taktırıp yargılanmaktan kurtuldu.

Adana'da, motosikletle giderken 5 yaşındaki bir çocuğa çarpıp yaralanmasına neden olan 20 yaşındaki genç, Adana Cumhuriyet Başsavcılığının şikayetçi ile uzlaştırması sonucu bağış yaparak Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda kırılan camın yerine 500 liralık cam taktırıp yargılanmaktan kurtuldu.

Seyhan Nehri kenarındaki Merkez Park'ta geçen yıl ağustos ayında, komilik yapan Muhammet Zeki Akdemir, motosikletiyle gezerken ailesiyle piknik yapan 5 yaşındaki İsmail Eymen Akpulat'a çarptı.

Kazada yaralanan İsmail Eymen, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, çocuğun babası Mehmet Veysi Akpulat, motosiklet sürücüsü Muhammet Zeki Akdemir'den şikayetçi oldu.
 
 Sürücü Akdemir hakkında "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan soruşturma başlatılırken, iki taraf da verdikleri ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini söyledi.

Cam taktırdı, yargılanmaktan kurtuldu

Bunun üzerine dosya, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu tarafından uzlaştırmacı Mustafa Kısacık'a verildi. Kısacık'ın görüştüğü baba Akpulat, Akdemir'in çocuk yuvasında kalan çocuklara yardımda bulunması halinde uzlaşacağını söyledi.

 Akdemir de talebi kabul edince, iki taraf el sıkışarak uzlaştı. Yapılan görüşmede, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kırık camlar olduğu, bunların yenilenebileceği belirtildi.
 
Muhammet Zeki Akdemir, çocuk yuvasının ihtiyacı doğrultusunda 500 lira değerinde cam taktırarak "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılmaktan kurtuldu.

Trafik kazasının faydalı bir işe dönüşmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Akdemir, olayın sabıkasına işlemeyeceği ve kısa sürede sonuca bağlandığı için de mutlu olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber