Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Bylock'ta Annesinin Kızlık Soyadını Kullanmış
26 Ekim 2017 / 09:00
Bylock'ta Annesinin Kızlık Soyadını Kullanmış
'Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski polis memuru 10'u tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile tutuklu sanıklardan S.Y, M.Y, H.T, R.S ve avukatları hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklar T.Ü, A.B, B.Y, Ö.F.O, N.İ, Ş.T ise  Şanlıurfa Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz sanık M.B, 2012 yılında  Adana'ya tayininin çıktığını, daha sonra örgüt mensuplarının kendisiyle temasa geçtiğini söyledi.

Sanık M.B, 17-25 Aralık sonrası bu örgütte siyasi söylemlerin baş göstermesi üzerine durumdan rahatsız olmaya başladığını kaydetti.

Diğer tutuksuz sanık G.G'nin telefonuna Bylock'u yüklediğini öne süren M.B, "Bu program üzerinden ayet ve hadis geldi. Yaklaşık 3-4 ay bu programı kullandım. 2015 mayıs ayında ben bunlarla irtibatımı kestim. ByLock programında kullanıcı adı olarak annemin kızlık soyadı olan Yavuz'u 'Yavuz01' kullanıcı adıyla kullandım. Bu örgüt beni perişan etti. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada savunması alınan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini istedi.

Daha sonra iddia makamı ByLock kullanıcıları olduğu tespit edilen sanıklardan E.Ü, H.A, V.E, S.S, B.Ü, E.T, M.B, G.G, R.T, M.K, B.A'nın tutuklanması yönünde mütaalasını verdi.

Mahkeme heyeti ise sanık S.S'nin tutuklanmasına, duruşmaya gelmeyen sanıklardan G.G. hakkında yakalanmak üzere tutuklama emri çıkarılmasına, diğer tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu haber toplam 444 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber