Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Büyükşehir personeline eğitim semineri
06 Mayıs 2016 / 08:56
Büyükşehir personeline eğitim semineri
Adana Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanlığı’nca Bilgi Küpü Eğitimleri kapsamında Yazar Yekta Kopan, Büyükşehir personeline yönelik eğitim semineri verdi.

İnsanın hayatı anlamak adına sürekli çaba içinde olduğunu belirten Yazar-Seslendirme Sanatçısı-TV Sunucusu Yekta Kopan, yaşama dair korkuların kaynağında insanın kendisinin bulunduğunu ifade etti. İnsanın kendisiyle yüzleşmesinin önemine değinen Yekta Kopan, “Kendimizi sevmeliyiz. Bir başka insanı gerçekten sevebilmenin ilk şartı da budur. Hayat, nereye kadar gideceğini bilmediğimiz bir yolculuk. Hayat mücadelesi de bu yolculuk boyunca sürüyor. Zamanı durdurma isteği, mağara adamı döneminden beri var. Sanat ve yaratıcılıkla zamanı durdurabiliriz. Doğum ve ölüm gibi iki kapılı ömürlerimizde hırs ve nefret olmamalı. Çağımızın iki büyük hastalığı; hız ve büyüklük. Daha büyük ve hızlı olduğumuzda, daha değerli olacağımızı düşünüyoruz. Oysa bunun için koştururken asıl türküyü kaçırıyoruz” dedi.

GÜÇLÜ BİR HAFIZA AĞIR BİR CEZADIR
Teknolojinin de insanı kendinden uzaklaştırdığını ifade eden Yekta Kopan, farklı bakmaya korkan insanların çoğunlukta olduğunu aktardı. Oysa gündelik rutinin bile farklı açıları bulunduğunu hatırlatan Yekta Kopan, “İletişim kurduğumuz insanları şaşırtırsak daha etkin diyalog kurabiliriz. Farklı bakışla bu şaşırtmayı yapabiliriz. Yaratıcı olmak için unutun. Güçlü bir hafıza ağır bir cezadır. Ezberini unut. Yeniden öğrenci olacak kadar cesur olun. Beyaz sayfa açmak sorunları azaltır” diye konuştu.
Sunumunda dünyaca ünlü yazarların kitaplarından alıntılar da yapan Yekta Kopan, ego, kibir, yalan gibi olumsuzluklardan uzaklaşılması durumunda yaratıcılığın öne çıkacağını kaydetti. Gerçekliğin en iyi ilaç olduğunu kaydeden Yekta Kopan, şunları söyledi:
“Kendinizle barışık olun. Özgüven önemli. Hayata her gün yeniden başlayabilme, öğrenci olabilme kapasitesi çok önemli. Hesap yapmayın. Yaşadıklarınıza, her şeyden çıkar bekleyen bir tarzla yaşamayın. Olaylara, kişilere uzaktan bakın, büyük resmi görün. Göz seviyesinden bakın, sabırlı olun. İlham beklemeyin, çalışın. Çalışmayana ilham gelmez. Araştırın, vazgeçmeyin, merak edin. İşte ve aşkta vedalaşacak kadar cesur olun. Öğren, yarat, test et, merak et... Bu döngü önemli. Yeniden bir şey öğrenin, yeniden yaratın ve her an öğrenci olun. Ne olur biraz durun ve nefes alın.”
Etkinlikte, Büyükşehir çalışanlarının düşüncelerini dile getirmesine de olanak sağlayan Yekta Kopan, faaliyetin interaktif şekilde uygulanması için çaba gösterdi.

Bu haber toplam 694 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber