Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Büyükşehir Meclisi'nde gerginlik
14 Nisan 2015 / 08:39
Büyükşehir Meclisi'nde gerginlik
Adana Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis oturumuna, AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin tartışması damga vurdu.

Nisan ayı ilk oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Toplantı öncesi ise meclis üyelerine Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu dağıtıldı.


Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı, hizmet üretebilmek için sadece meclisin performansının yeterli olmayacağını, idari kadroların da çalışması ve üretmesi gerektiğini söyledi. 

Hizmetler üretilmesi için gerekli uyarıları meclis toplantılarında dile getirdiklerini kaydeden Gülaçtı, “Geldiğimiz noktada üretilen hizmetleri yeterli bulmadığımızı buradan üzülerek söylüyorum. Bu işler her yıl sosyal medyada, ‘büyükşehir şu kadar çalışıyor’ demekle olmuyor. Bu söylem ve paylaşımların içi dolu olması gerekiyor. Ne yazık ki göz boyamadan da ileri gidemiyoruz. Burada önemli olan çalışıyor gibi görünmek değil, çalışılan nokta sayısını fazla göstermek değil, gerçekten çalışmak ve hizmet üretmek. Bunu başarmak hiç zor değil” ifadelerini kullandı.

“BİR YILDA BORÇ 200 MİLYON DAHA ARTTI”
Gülaçtı, bir yıl içinde borç yüküne 200 milyon lira daha eklendiğini belirterek, “İki seferde gerçekleşen borçlanmanın ilk 85 milyon liralık kısmını biz grubumuz olarak ret verdik. O dönemde sıkça şikayet edilen konulardan olan belediyede işçi sayısının fazlalığı ve bu konuda personel azalmasını gidileceği, tazminatlar için bu paralara ihtiyaç olduğu konusu ise maalesef havada kaldı. İşçiler çıkartıldı, emekliler emekli edildi, çıkarılanların yerine yenileri alındı, 8 bin 500 kişi oldu 10 bin 500. Bu borçlanmanın bir kısmı ise sermaye artırımı yoluyla Altın Koza A.Ş.’ye aktarıldı. Festival borçları kapatıldı ve yeni festival için kaynak sağlandı. Bugün geldiğimiz noktada Altın Koza A.Ş. için yine önümüze sermaye artırımı konusu gelecek. Vatandaşın parası da bu şirketlerde kaybolup gidecek. Bu festivaller için daha düşük bütçeli yaptırımlar yapılmıyor ise bunu çözmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

“BİR YILI HALAYLARLA GEÇİRDİK”
Belediyeye ait mezbahane binasının kokusu, alt yapı, asfalt ve sinek sorunu bir an önce ele alınması gerektiğini kaydeden Gülaçtı, “Vatandaşlarımız ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ sloganıyla çıkılan yolda nelerin değiştiğini lütfen kendileri görsün. Sorunumuz çok, zamanımız az. Bir yılı konser, etkinlik ve halaylarla geçirdik. Kalan 4 yıl çok çabuk geçecek. Bu dönemde başlanılmayan işlerin tamamlanması da pek mümkün olmayacaktır. Halayların hizmete dönüşmesi umuduyla, önümüzdeki 4 yılda bizler de sizlerle beraber Adanalılar için çalışmaya hazırız” diyerek sözlerini tamamladı.

“İKTİDARIN SİYASİ TEMSİLCİSİ OZAN BEY, FITRATINA YAKIŞIR KONUŞMA YAPTI”
Ozan Gülaçtı’ya cevap veren Başkan Hüseyin Sözlü ise “İktidar gelip cumhuriyet dönemini yok sayan bir anlayışın siyasi temsilcisi olarak Ozan bey tam fıtratına yakışır bir konuşma yaptı. Göreve gelirken devraldığımız belediyeyi biliyoruz. Yapım itibariyle inançlı ve azimli bir insanım. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadım. Süper bir belediyeyi devralmadık. Ama Altın Koza da dahil tüm şirketlerimizin hepsini açık denetime sunuyorum. Buyursunlar gelsinler. Orada dünden bu güne kadar aldığım mesafeyi, toplam yıllık bütçe içerisinde yıllık giderlerde bir tane kötüleşme varsa sizin hepinizden burada özür dilemeye hazırım. Adana’nın tüm köylerinde hatırlarsınız su sorunu vardı. Bir yılda bizden mucize bekleyen Ozan beye teşekkür ediyorum. 12 yılda hükümetinden beklemediklerini, bir yılda bizim yapabileceğimizi tahmin ediyor. Onun için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜMÜZÜ OTURTALIM”
Kendisine söz hakkı doğduğunu belirterek tekrar kürüye gelen Ozan Gülaçtı, “Eleştirmezsek iyiye gidemeyiz. Siz de bizi eleştireceksiniz. Bizler de sizi eleştireceğiz. Eleştiri kültürümüzü oturtalım” dedi.

Ardından konuşan MHP’li Ramazan Akyürek de eleştirilere karşı olmadıklarını ifade ederek, “Ama eleştirinin de bir gerçek alt yapısının olması lazım. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 126 noktada hizmet vermesi kimi rahatsız edebilir. Bugüne kadar Adana Büyükşehir Belediyesi hiçbir zaman 126 noktada hizmet vermemiştir. Kozan’ın Göller Yaylası 50 yıldır susuz. 13 yıldır AK Parti iktidar. Her Göller’e gittiklerinde söz veriyorlar. ‘Size su getireceğiz, sizin yolunuzu yapacağız, sağlık ocağı getireceğiz’ diye. Şimdiye kadar söylediklerinin hiç biri gerçekleşmedi. İlk defa Göller yaylası suya kavuşuyor. 12 yıldır iktidardasınız da bu kadar derdi, sorunu niye biriktirdiniz. Devletin devasa bütçesi elinizin altındaydı. Neden yapmadınız. Yapmadınız da bir yıllık bir belediye başkanını, yapmadıkları için hangi vicdanla eleştiriyorsunuz” diye konuştu.

“MUHTAR OLAMAYACAKKEN İKTİDAR PARTİSİNE İL BAŞKANI OLMUŞ”
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin “Hüseyin Sözlü’ye büyükşehir gömleği birkaç beden büyük geldi” açıklamalarını bir talihsizlik olarak değerlendiren Akyürek, şunları söyledi:
“AK Parti Adana İl Başkanımızın geçenlerde son derece talihsiz bir açıklaması oldu. Ceyhan’da 3 dönem belediye başkanlığı yapmış, oradaki şehirleşme konusundaki başarılarıyla tekrar tekrar seçilmiş bir belediye başkanına Adana’da, gömlekten bahsetti, pantolondan bahsetti. İmamoğlu’nun Sevinçli köyüne bile muhtar olamayacak birinin koskoca iktidar partisinin Adana il başkanlığı olması, Adana’nın bir talihsizliği değil mi?”

Akyürek’in açıklamaları MHP’li meclis üyeleri tarafından alkış alırken, AK Parti grubunu kızdırdı. AK Parti meclis üyeleri, “İl başkanı burada yok. Böyle hakaret etmeniz yanlış. En azından burada olsa size cevap verir” dedi. Akyürek ise tepkilere “Adana Büyükşehir Belediye Başkanına ‘Adana gömleği ona birkaç beden bol geldi’ diyen bir il başkanına bu laf az bile” cevabını verdi.

“BEN SLİM FİT GİYİNİYORUM”
Tartışmalara son noktayı koyan Başkan Sözlü, “İl başkanına ben buradan cevap verecek değilim, vermem de. Ama şunu söyleyeyim onun açıklaması da benim olduğum yerde değildi. Siyasi eleştiride nezaket üslubunu bozmamak. İl başkanının, Adana’nın bana bol geldiği noktasındaki görüşüne saygı duyarım. Arkadaşlarım bilir gömlekleri hep slim fit giyiyorum. Göbeğim falan da yok. Siyasette göze girmek için taklacılığa gerek yok. İl başkanı ve cumhurbaşkanı taklacılığıyla burada siyaset yapmayın gözünüzü sevim. Herkesin değeri vardır. Herkes partisinin değerini verir” ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber