Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Büyükşehir'den Sarımazı'da çifte açılış
27 Mayıs 2015 / 17:12
Büyükşehir'den Sarımazı'da çifte açılış
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Sarımazı Tekeli Parkı’nın açılışı ve Sarımazı-Ceyhan bağlantı yolunun temel atma törenine katıldı.

Sarımazı Tekeli Parkı’nın açılısında hakla bir araya gelen Başkan Sözlü, Sarımazı’yı zenginleştirmek, zenginliğini artırmak adına gereken tüm önemli çalışmaları birlikte yapmak için hazırız mesajı verdi.
Sarımazı’da oldukça büyük ve müştemilatı olan bir parkı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Sözlü, “Bu park bizden önce 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Sayın Erol Kahraman’ın hizmetidir. Biz ona vefamızı ödeyerek kendisini davet ettik. Ancak sanırım işleri vardı, gelemedi. Burada da yine söylüyoruz. Kendisinin hakkını teslim ediyoruz. Sayın Erol Kahraman’ın yaptığı parkı, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak biz açıyoruz. Ancak şunun da sözünü veriyoruz. Sarımazı Tekeli Parkı için gerekli desteği her zaman vereceğiz. Gerekli tüm bakım, onarım işleri Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafınca yapılacak. Yeni yasaya göre artık müstakil belediyeler kalmadı. Sarımazı, Belediye Başkanımız yok diye üzülmesin. Artık sizin Büyükşehir Belediye Başkanınız var. Üstelik akrabanız. Sarımazılı hiçbir hemşehrim endişe etmesin, Hüseyin Sözlü size kimsenin eksikliğini hissettirmeyecek” diye konuştu.

"7 HAZİRAN’DAN SONRA TÜRKİYE AYDINLIK GÜNE UYANMALI"
Sarımazı Tekeli Parkı’nın Yörüklerin, Türkmenlerin kültür öğelerine yer verilerek yapıldığını söyleyen Başkan Sözlü, sözlerine şöyle devam etti:
“Benim dedem de safkan Tekeli Yörüklerindendir. Türkmen demek, Yörük demek, herkesi kucaklayan demektir. Milleti ayrıştıran adamdan Türkmen olmaz. Cumhuriyetin bize kazandırdığı kardeşlik ruhunu 12 yılda parçaladılar. Türkiye’yi bu noktaya kim getirdi? Bu millete hafızasız muamelesi yapmaya kimsenin hakkı yok. Türkiye’yi ayrıştıranları 7 Haziran’da unutmayalım. Bu riyakar, totaliter ve baskıcı dönem bitmeli. 7 Haziran’dan sonra Türkiye aydınlık bir güne uyanmalıdır.”
Sarımazı Tekeli Parkı açılışı ile birlikte Sarımazı-Ceyhan bağlantı yolunun temel atma törenini de yapan Başka Sözlü, ”Göreve geldiğimiz günden itibaren susuzluğu ve yolsuzluğu bitireceğimizi söyledik. Ama bundan rahatsız oluyorlar. Bundan sonra hiçbir yolumuzun 2-3 yılda bozulduğunu görmeyeceksiniz. Bir kerede yapacağız, 10 yıl dayanacak. Adana genelinde geçen yıl 600 kilometre yolu yaptık. Bu yıl da bin 200 kilometre yolu bitireceğiz. Yüzde yirmilik artışla bu rakamı bin 500 kilometreye çıkaracağız. Bu sonbaharda 2 bin kilometreyi bulacak. Cumhuriyet döneminde Adana’da böylesine bir yol çalışması görülmemiştir. Allah’ın izni ile Sarımazı-Ceyhan bağlantı yolunu da yapıyoruz. Ceyhan’da görev yaptığım 15 yıl boyunca ‘Sarımazı-Ceyhan bağlantı yolunun karayolları standardında olması gerekir’ dedim. Ama şimdi o yol artık bizim yolumuz. Bu yolun bulvar olarak Ceyhan’a kadar tamamlanması için çalışmaların temelini atıyoruz. Bu yol bittikten sonra Ceyhan’dan Serbest Bölge’ye geçen bağlantı yolunu da aynı standartta sıcak asfaltla yapacağız. Sarımazı-Ceyhan yolu, Adana ekonomisini desteklemek adına önemli bir açığı giderecek. Yani sadece Sarımazı’da yol yapmıyoruz. Bu yol ile Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi Ceyhan’a bağlanacak. Biz bu yol ile Adana’nın ekonomisine de katkı yapıyoruz. Aynı zamanda bu yol buradaki toprakların değerini artırıyor. Sarımazlılarla bizim çatışmamız olmaz. Yolun tamamlanabilmesi için sizinle ihtiyaç olduğu takdirde rayiç bedeli ödenerek anlaşabileceğimizi biliyoruz. Yolun 2 aya kalmaz Sarıkeçili’ye kadar olan kısmı bitecek. Ayrıca Sarımazılılar’ın mevcut yol çalışmasından ötürü duyduğu rahatsızlığı gidermek adına alternatif bir yol için çalışıyoruz. Ceyhan otoyol bağlantısını da gelecek yıl bitireceğiz. Turunçlu çıkışına kadar bulvar halinde olacak” dedi.
Başkan Sözlü, Sarımazı Tekeli Parkı’ndan Turunçlulara da şöyle seslendi:
“Turunçlular gelin referandum yapalım. Turunçlu’yu da Adana Ceyhan’a bağlayalım. Turunçlu’yu da kalkındıralım.”

Bu haber toplam 358 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber