Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Büyükşehir'den iki sosyal hizmet müjdesi
02 Ekim 2015 / 12:13
Büyükşehir'den iki sosyal hizmet müjdesi
Büyükşehir Belediyesi, yaşlılar için gündüz bakımevi, şiddet gören kadın ve çocuklar için de aile danışmanlığı merkezi kuruyor.

Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Adana Huzurevi'ni ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sadece özel günlerde değil, yılın her günü yaşlıların korunup kollanması, ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini söyledi. Sosyal İşler Daire Başkanı Durmuş Ökten, gündüz bakım evi, şiddet gören kadın ve çocuklar için de aile danışmanlığı merkezi kurulacağını açıkladı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Huzurevi sakinlerini tek tek odalarında ziyaret eden Başkan Sözlü, yaşlı ve bakıma muhtaç huzurevi sakinlerine karanfil dağıttı, onlarla sohbet ederek sorunları hakkında bilgi aldı.
Çekirdek aileye dönüş ve refah toplumunda insan ömrünün uzamasına bağlı olarak yaşlılarımızın huzurevlerine ve bakım merkezlerine olan ihtiyacının arttığına dikkat çeken Başkan Sözlü, "Adana Huzurevi, Türkiye'deki pırıl pırıl, tertemiz olan huzurevlerinden birisi. Sadece böyle özel günlerde değil, her zaman yaşlılarımızın yanındayız" dedi.

İHTİYACI OLANA AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE
Büyükşehir Belediyesi olarak huzurevinin ve yaşlıların her türlü sorununun çözümüne destek vereceklerini ifade eden Başkan Sözlü, "Tiyatro, halk dansları, resim gibi etkinliklerin düzenlenmesinde de Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle her zaman iş birliğine hazırız" dedi. Başkan Sözlü, huzurevinde kalan ve ihtiyacı olan yaşlılara akülü tekerlekli vereceklerini de belirtti.
Başkan Hüseyin Sözlü'nün talimatıyla Adana'ya bir yaşlı gündüz bakımevini hizmete sokacaklarını belirten Adana Büyükşehir Sosyal İşler Daire Başkanı Durmuş Ökten, “Ailelerimizin yaşlılarını sabah bırakıp, akşam alabileceği, bünyesinde el sanatları gibi sosyal etkinliklerin düzenleneceği bir merkez olacak. Ayrıca özellikle şiddet gören kadınlar ve çocuklar için de bir aile danışmanlığı kuruyoruz" dedi.
Başkan Hüseyin Sözlü'ye özellikle evde bakım hizmetleri için müteşekkür olduklarını belirten Adana Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nurdan Avcı, “Geliştirdiğimiz diyalog ortamı ile daha iyi hizmet sunacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber