Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Büyükşehir'de borçlanma tartışması
13 Şubat 2016 / 19:21
Büyükşehir'de borçlanma tartışması
AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, büyükşehirin toplam 370 milyon lira borçlandığını belirtti
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı, belediyenin 100 milyon lira daha borçlanması gündemine yönelik yaptığı konuşmada, belediyenin bugüne kadar aldığı farklı kredilerle toplam 370 milyon lira borçlandığını belirterek, “Bugün de bu krediyi verirsek Adana Büyükşehir Belediyesi 470 milyon lira borçlanacak. Bu kadar parayla ne yapıldı? Sürekli borçlanmamızdan dolayı bütçemizde para da kalmadı” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı son meclis oturumu Hüseyin Sözlü başkanlığında yapıldı. Oturumda, belediyenin borçlanma yetkisi görüşüldü.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı bir yıl önceki meclis kararını aktararak, “Belediyenin yol yapımında mıcır alımı ihtiyacı için 10 milyon TL, araç alımı için 10 milyon TL, her türlü kamulaştırma işlemleri için 30 milyon TL, trafiği rahatlatma amacıyla köprü ve kavşak düzenlemeleri için 60 Milyon TL olmak üzere toplamda 110 milyon TL krediyi en fazla 84 aya kadar vadede almaya’ diye devam ediyor. Yani bundan bir yıl önce biz Büyükşehir Belediye Meclisi olarak ve AK Parti’nin de kabul oylarıyla onayladık. Ancak yıl sonuna geldik yeni bir borçlanma kararıyla karşı karşıyayız. Yine bu borçlanmada da yukarıda saydığım aynı maddeler çerçevesinde borçlanma isteniyor” diye konuştu.

“BORÇ YÜKÜ ALTINA GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanmalarını aktaran Gülaçtı, şöyle konuştu:
“2014 yılında 80 milyon TL, 2015 yılında 110 milyon TL, şuanda da 100 milyon TL, ASKİ’ye 30 milyon TL, Japon kredisiyle ASKİ’ye 150 milyon daha ek kredi oldu. Bugün de bu krediyi verirsek, Adana Büyükşehir Belediyesi 470 milyon TL borçlanacak. Bu kadar parayla ne yapıldı? Bir de 84 ay 7 yıla tekabül ediyor ve bizim kaldı 3 yılımız. Sürekli borçlanmamızdan dolayı bütçemizde paramız da kalmadı. Bizim teklifimiz sadece ve sadece yonca kavşak için 10 milyon TL’ye kadar bunu teklif ediyoruz. Diğer türlü Adana’nın daha fazla borç yükü altına girmesini istemiyoruz,"

“YETKİ ALSAK DA OLUR ALMASAK DA OLUR”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Ozan Gülaçtı’ya şu yanıtı verdi:
“Yonca kavşak Karayolları’nın yapamadığı ve onların yerine Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir kamulaştırmadır. 10 milyon nedir? Ben 14 milyon TL’ye Türk Hava Kurumu’nun eski binasını alacağım. Bu borçlanmada Büyükşehir Belediyesi adına yetki alsak da olur almasak da olur. Önümüzdeki dönemde Karayolları inşaatı için üç parçada ihale açsam ve bunların her biri 300 milyon TL tutsa toplamda 900 milyon TL için kimseden yetki istemem. Ama ben sorumlu bir belediye başkanıyım ve ayağımı yorganıma göre uzatıyorum, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin reel politik durumunu biliyorum. Ve şu anda Karayolları için tek bir ihaleye bile çıkmıyorum. 10 milyon TL’ye makine diyorsunuz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geçen seneki yol ihalesinin rakamı 3 milyar dolar ve meclisten de borçlanma için yetki almasını da gerektirmez. Burada iki dönem üst üste meclis üyeliği yapan arkadaşlarımız var. Ben 1 milyar TL’lik 3 yıla salih olmak üzere ihaleye çıksam sizden teklif yada onay istemem gerekir mi? Gerekmez. Ben sizin samimiyetinize güvenerek meclise getirdim.”
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma yetkisi, oy çokluğuyla meclisten geçti.

 

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber