Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Burak Can'ın katil zanlıları tutuklandı!
29 Mart 2014 / 09:50
Burak Can'ın katil zanlıları tutuklandı!
Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen iki zanlı tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı, Burak Can Karamanoğlu cinayetinin faillerinin, olayda kullanılan silahla birlikte yakalandığını bildirmişti.

BURAK CAN CİNAYETİNİN ŞÜPHELİSİ: "KIZLARA HAVA OLSUN DİYE..."

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 2 kişi tutuklandı. Şüpheliler silahla ateş ettiklerini kabul etti. Kimseyi hedef almadıklarını savunan şüpheli, kızlara hava olsun diye 8-9 el ateş ettiğini söyledi.

Karamanoğlu'nun ölümüne neden olan olaylarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Şüpheliler, Terör ve Organize Suç Örgütleri Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulandı. Savcılık 7 şüpheliyi serbest bıraktı.

Cinayette kullanılan silah ile şüpheliler Volkan G. ve Oğuz K.'nın olay günü ateş ettiği tespit edilen silahın aynı olduğu yönünde rapor savcılığa ulaştı. Bu rapor üzerine 2 şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheliler tutuklandı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Olayın meydana geldiği bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan terör uzmanlarının çalışmaları sonucu, elinde tabanca bulunan Oğuz K. ve Volkan G. ile pompalı tüfek taşıyan bir kişinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli 24 Mart Pazartesi günü gözaltına alınmıştı.

ÖN BALİSTİK İNCELEME SONUCU

Operasyonda kamera görüntülerine yansıyan pompalı tüfek ve tabancalar da ele geçirildi. Emniyete götürülen şüphelilerin ifade işlemleri sürerken tanbancaların "ön balistik incelemesi" kısa sürede tamamlandı. Raporda Oğuz K.'nın kullandığı silahın Burakcan Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silahla aynı olduğu belirtildi.

 

Kaynak: Ajanslar 

Bu haber toplam 275 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber