Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bulut: Kral çıplak sayın Baş
06 Temmuz 2015 / 09:12
Bulut: Kral çıplak sayın Baş
CHP İl Başkanı Bulut, MHP İl Başkanı Baş'ın ve Başkan Sözlü'nün söylemlerine tepki gösterdi!...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, MHP İl Başkanı Yusuf Baş’ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bulut, “CHP, ülke ve vatandaş çıkarlarına göre hareket eder. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sayın Devlet Bahçeli’ye samimi çağrısını görmezden gelenler, içine düştükleri çıkmazdan kurtulmak ve Meclis Başkanlığı seçimi sonrasında kendi tabanının dahi gösterdiği tepkileri savuşturmak için bahaneler üretiyorlar ama kral çıplak ” dedi.

“CHP TÜM TÜRKİYE’NİN PARTİSİDİR”
CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına öncülük eden bir parti olduğunu, bugün de ülkenin sigortası konumunu kararlılıkla sürdürdüğünü dile getiren Bulut, CHP’nin kişisel hesaplarla, günübirlik politikalarla, kısır çekişmelerle uğraşacak vaktinin olmadığını söyledi.

 Bulut, “Genel Başkanımızın adalet, hukuk, özgürlük ve bağımsızlık başta olmak üzere ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren 14 maddelik açıklaması sanırım MHP İl Başkanı’nın da takdirini kazanmıştır. CHP, ayrıştırmayan, ötelemeyen, ötekileştirmeyen bir yapıyla ülkemizin çağdaş, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında yine öncülük edecek bir partidir. Çünkü CHP, etnik kökenine, dini inancına, ibadet şekline, diline, rengine bakmadan toplumun tüm kesimlerini kucaklayan hortumcular dışında tüm Türkiye’nin partisidir” diye konuştu.

“MHP TABANI DA MHP’YE TEPKİLİ”

TBMM Başkanlığı seçiminde MHP’nin takındığı tavır sonucu AKP adayının Meclis Başkanı seçilmesi üzerine kamuoyunda MHP’ye yönelik tepkiler oluştuğunu anımsatan Bulut, üyelerinin dahi MHP’nin bu tavrına tepki gösterdiğine işaret etti.

“MHP KENDİ TABANINDAKİ TEPKİLERİ SUSTURAMIYOR”

MHP İl Başkanı Yusuf Baş’ın CHP’yi hedef alan açıklamasının da MHP tabanındaki rahatsızlığı dindirmeye yönelik bir hamle olduğunu vurgulayan Bulut, “İktidara geldiğinden bu yana sıkıştığı her anda AKP’nin can simidi olma görevini layıkıyla yerine getiren MHP’nin tabanı da bu duruma artık tepki gösteriyor. Kendi tabanına bu durumu açıklayamaz hale gelen MHP’nin İl Başkanı da kendi tabanındaki çatlak sesleri susturabilmek için hedef saptırmaya çalışıyor ama bunlar nafile çabalar. Çünkü ‘kral çıplak’ sayın İl Başkanı” şeklinde konuştu.

“ÖNCE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI UYARSIN”
Bulut,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün sosyal paylaşım sitesinde dile getirdiği ve Ermeni kökenli milletvekillerine yönelik nefret söylemleri içeren mesajının kamuoyunu derinden yaraladığını, yazılı ve görsel medyada büyük tepki gördüğünü hatırlatarak şöyle devam etti:

“Sayın İl Başkanı, öncelikle ülkemizin en önemli kentlerinden biri olan Adana’yı kötü lanse eden belediye başkanına uyarılarda bulunmalıdır. Belediye başkanına sadece bir etnik kökenin, zümrenin ya da siyasi görüşün belediye başkanı olmadığını hatırlatmasında yarar var. Tabi eğer sayın İl Başkanı da belediye başkanı gibi düşünüyorsa durumun çok daha vahim olduğunu söylemeye bile gerek yok. CHP, toplumun eşit yurttaş haklarıyla yaşamasını savunmuş, bundan sonra da savunmaya devam edecektir. Çünkü CHP halkın partisidir” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber