Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Buğday hasadı yaklaştı
20 Mayıs 2015 / 12:21
Buğday hasadı yaklaştı
Adana'da, etrafı tel çit ile çevrilen, girişine demir kapı yapılarak koruma altına alınan buğday tarlası ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin ilk buğday hasadının yapıldığı Adana'da hasat dönemi yaklaştı. Geçen yıl kuraklık nedeniyle rekolte de yüzde 40'a varan düşüş yaşanan üründe bu yıl rekor düzeyde rekolte bekleniyor. Geçen yıl yaşanan daralmadan dolayı bu yıl buğday iyice kıymete bindi. Üründe bu gelişme yaşanırken Yüreğir'in Doğanket mahallesinde bir buğday tarlasının etrafının tel örgü ile çevrilip demir kapı yapılarak kilitlenmiş olduğu görüldü. Adana'da daha önce özellikle narenciye bahçelerinin etrafı tel örgüyle çevrilirken bu kez buğday tarlasının etrafının aynı yöntemle koruma altına alınması vatandaşların dikkatini çekti. 
Doğankent mahallesinde çiftçilik yapan Ahmet Keser, daha önce böyle birşey görmediğini kendisinin de çiftçi olduğunu belirterek, "Buğday tarlasına demir kapı yapılıp kapatıldığını ilk kez görüyorum. Sanırım buğday bu yıl biraz değerli olacak ondan dolayı yapmış" dedi.

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber