Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bu vatan Astsubay Ömer Halisdemir'e minnettar
21 Temmuz 2016 / 09:40
Bu vatan Astsubay Ömer Halisdemir'e minnettar
Darbeciler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir, FETO'nun darbe girişimi sırasında darbeci komutanı vurarak Türkiye'nin gururu oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken, şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

İKİ ÇOCUĞU VAR

Şehit Halisdemir'in evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

DARBECİ GENERALİ ALNINDAN VURMUŞTU

FETO'cu darbecilerin Ankara’daki hedeflerinden biri de TSK’nın en seçkin birliklerini barındıran Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) olmuştu.

Güneydoğu’da görevli darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi, askeri uçakla Ankara’ya gelmiş, darbecilerin harekete geçmesiyle Terzi, beraberindeki 20-30 kişilik silahlı ÖKK’ya gitmişti. Bu sırada içerideki darbeci subaylar da harekete geçmişti.

Terzi başkanlığındaki Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı da makamının bulunduğu binaya geçmişti.

"KOMUTANIMIN EMRİ SİZİ İÇERİ SOKAMAM"

Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, o an eşiyle Gazi Orduevi’nde olan komutanı Aksakallı’yı aradı: “Komutanım başlarında Terzi Paşa olan bir grup makamınızı teslim almaya geldi” dedi. Aksakallı, “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme, geliyorum” talimatı verdi. Aldığı emrin ardından silahını çeken Halisdemir, “Komutanımın emri, sizi içeri alamam” dedi. Darbeci general Terzi ise Halisdemir’e “Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim, yukarı çıkacağız” cevabını verdi.

Yaşanan tartışmanın ardından Astsubay Halisdemir, darbeci general Terzi’yi alnından vurdu. Terzi, helikopter ile kaldırıldığı GATA’da ölürken, kahraman Astsubay Halisdemir şehit edildi. Olay sonrası çıkan çatışmalarda Terzi’nin yanı sıra 7 darbeci subay daha öldürülürken, 36’sı teslim alındı. Terzi ve iki darbecinin öldüğü olaya adı karışan, aralarında albaydan astsubaya kadar birçok rütbelinin bulunduğu darbeciler, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı.

"OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM"
Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde ikamet eden baba Hasan Hüseyin Halisdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla gurur duyduğunu, evladını vatan için yetiştirdiğini ve şehit verdiğini söyledi.

Taziyeye gelen komutanları ve birlikte çalıştığı silah arkadaşlarından aldığı bilgilere göre, oğlunun kahramanca savunduğu özel kuvvetler birliğini teslim etmediğini anlatan Halisdemir, "Çalıştığı 270 kişi ziyarete geldi. Anlattıklarına göre oğlum eğer olduğu yeri, darbeci komutana teslim etseymiş Özel Kuvvet Komutanlığı tamamen yok olacakmış. Vurduğu komutanla beraber Afganistan'da çalışmışlar. Çocuğuma plan kuracaklarmış yavrum da planı çözmüş. Vatan sağ olsun. Vatan için yetiştirdik, vatana da verdik, gerçekten çok gururluyum." dedi.

Bu vatan Astsubay Ömer Halisdemir'e minnettar

Bu vatan Astsubay Ömer Halisdemir'e minnettar

Bu vatan Astsubay Ömer Halisdemir'e minnettar

Bu haber toplam 1,252 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber