Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bu nasıl avukat? Duruşma salonu karıştı...
15 Ağustos 2017 / 08:56
Bu nasıl avukat? Duruşma salonu karıştı...
15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Akıncı'da yaşananlara ilişkin davada yine avukat skandalı yaşandı.

15 Temmuz darbe girişiminin sevk ve idare edildiği Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin 486 sanığın yargılandığı davanın onuncu celsesi dün görüldü. Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda yapılan yargılamada, geçtiğimiz Cuma günü savunma yapan cuntacı general Mehmet Dişli’nin çapraz sorgusu yapıldı.

Dişli’nin avukatı Barış Kalkan, tepki gösteren şehit yakınları ve gazilere “Geri zekalı” dedi. 

O GÖRÜNTÜLERİ KABUL ETTİ

Sanık Dişli’ye ilk olarak Akıncı Üssü’ndeki kamera kayıtlarından görüntüleri izlettirildi. Dişli, görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etti ve koridorda telefonla konuşmasına ilişkin kayıtların, Genelkurmay Başkanlığı karargahıyla görüşmelerine dair olduğunu iddia etti.

DOĞRU İŞİ YAPMIŞ

Sanık Dişli, Akıncı Üssü’nde darbecilerin faaliyetlerini engellemeye yönelik kendisinin ve Orgeneral Akar’ın bir faaliyeti olup olmadığı sorusuna “13 ay sonra geriye baktığımda doğru işi yaptığımı savunuyorum. Bir general plan yapar, strateji yapar. Benim stratejim Sayın Komutanın güvenliğini sağlamak, onun emirleri doğrultusunda kriz planıyla bu işi en kısa sürede sonlandırmaktı. Asker gerektiğinde ölümü göze alabilir ama burada benim birinci şartım hayatta kalmaktı. O anda hayatta kalmak ve komutanın hayatını korumaktı yoksa ölmek kolay” cevabını verdi.

SENSİN GERİ ZEKALI!

Dişli’nin sorgusunun ardından ise avukatı Barış Kalkan savunma yaptı. Usule ilişkin itirazlarda bulunan avukatın, gelen tepkiler üzerine “terbiyesizler” ifadesini kullanması şehit yakınları ve gazileri öfkelendirdi. Tepkinin devam etmesi üzerine daha da haddini aşan avukat Barış Kalkan’ın “Kim o geri zekalı” sözleri, duruşma salonunun tansiyonu iyice yükseltti. Müşteki sırasında oturanlar, “Sensin geri zekalı, satılmış” sözleriyle tepki gösterdi. Müşteki avukatları da “Sen şehit yakınlarına ve gazilere ‘geri zekalı’ diyemezsin” diye çıkıştı.

Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber