Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bonzaiye savaş açtılar
07 Temmuz 2014 / 15:58
Bonzaiye savaş açtılar
Adana'da, kullanımı her geçen gün yaygınlaşan ve gençler için büyük bir tehdit oluşturan "Bonzai" adı verilen uyuşturucuya karşı savaş açıldı.

Kentin kenar mahallesinde arkadaşını Bonzai'den kaybeden bir iş adamı, beraberindeki grup ile ölümcül kimyasala karşı vatandaşları bilinçlendirmek için sloganlar eşliğinde broşür dağıttı.

Son yıllarda, ülke genelinde olduğu gibi Adana'da da satışı ve kullanımı yaygınlaşan Bonzai isimli uyuşturucu maddeye tepkiler büyüyor. Kullanım yaygınlığının mahallelerine kadar ulaştığını belirten Haydaroğlu ve Seyhan mahallesinden bir grup, “Bonzai içene de, satana da savaş açtık” diyerek mahallede toplanıp, halkı bilinçlendirmek için harekete geçti.

Grup adına konuşan iş adamı Bertan Duman, Bonzai maddesiyle savaşının İstanbul, Ankara ve Hatay'da da sürdüğünü anlattı. Birçok gencin zehir niteliğindeki Bonzai maddesiyle yeni tanıştığını belirten Duman, son birkaç senedir Adana'da kullanımının hızla arttığını ve bağımlılığının yüksek derecede olduğunu ve 3 sene kullanan kişinin organlarının iflas ettiğini vurguladı.

Geçtiğimiz ay genç bir arkadaşının Bonzai nedeniyle öldüğünü vurgulayan Duman, uyuşturucunun içerisinde birçok zehirli maddenin de bulunduğunun altını çizdi. Bonzai maddesine bağımlı kişilere rehabilitasyon noktasında destek olmak isteyen Bertan Duman ve beraberindeki grup, sokak satıcılarına da mesajlar verdi. Bonzai'nin üretim merkezi olduğu öne sürülen Çin'den, Türkçe konuşan biri tarafından küfürlü tehditler aldığını ileri sürdü. “Buna karşılık cevabım tabii ki gülmekti” diyen Bertan Duman, şöyle devam etti:
“Mahalleden duyarlı tüm arkadaşlarla, satana da alana da savaş açtık. Biz karşı taraftan gül beklemiyoruz çünkü bu insan, bu zehirli maddeden çoluğuna çocuğuna ekmek götürüyor ve buna da izin vermeyeceğiz. Efendi bir şekilde, şerefli bir şekilde götürsün. Biz buna izin vermek istemiyoruz ve bedeli ne olursa olsun asla da vermeyeceğiz. Mahallemizde şuan bir kişinin sattığı duyumunu aldık, ismini de biliyoruz. Güzel bir üslupla topluma kazandırmaya çalışacağız. Ruh sağlığına ya da Amatem'e göndereceğiz. O da kullanıyor. O şekilde de başarılı olamazsak farklı hukuklara girmek istiyoruz.”
Bonzai maddesinin insanı farklı bir kişiliğe büründürdüğüne getirdiğine dikkat çeken A.G ise şunları söyledi:
“Kimsenin kullanmasını istemiyorum bunu. Çünkü 'Ölüm tribi' var bunda. Bir sıkıntısı var. İnsanları inanılmaz şekilde farklılaştırıyor. Yani bir insanın 5-6 kişiliği olabiliyor. İçerisindeki metamfetamin bağımlılık yapıyor. Uzak durmak gerekir. Bundan kurtulmak zordur ama inanmak lazım. Kurtulmak için Amatem'de tedavi olmaları gerekiyor. Bizim semtimize gelmesini istemiyoruz, uzak durmasını istiyoruz. Biz gördük, yaşadık bir takım şeyleri, insanların da yaşamasını istemiyoruz. Biz bunun için elimizden geleni, hatta daha iyisini yapacağız mahallemizde. Hiçbir şekilde o maddeyi buraya sokmayacağız.”

Daha sonra, ellerinde “Bonzai'ye hayır. Mahallemizde kullananı ve satanı istemiyoruz” yazılı dövizler taşıyan mahalle sakinleri, “Bonzai satma, canları alma” ve “Bonzai içme, hayatını mahvetme” sloganları atarak mahallenin sokaklarında yürüyüş yaptı. Evleri tek tek dolaşan Bertan Duman ve beraberindekiler, Bonzai'nin zararlarını anlattı ve Bonzai maddesiyle savaş için destek çağrısı yaptı. 

Bu haber toplam 431 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber