Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bombacı Trump taraftarı çıktı
27 Ekim 2018 / 11:27
Bombacı Trump taraftarı çıktı
ABD'de şüpheli paketlerle ilgili gözaltına alınan ve Cumhuriyetçi Parti'nin resmi üyesi olan Cesar Altieri Sayoc'un sosyal medya hesaplarında Donald Trump yanlısı mesajlarının yanı sıra liberallere karşı komplo teorileri ve nefret söylemi yer alıyor.

ABD’de Trump karşıtı isimlere gönderilen bombalı paket paniği dün de devam etti. Dün sabah saatlerinde, ABD’li Demokrat Senatör Cory Brooker’ın adresine gönderilmek istenen bombalı paket güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi. Brooker’ın paketinden dakikalar sonra, Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski direktörü James Clapper’ın Manhattan’daki adresine gönderilen bir bombalı paket olduğu ortaya çıktı. 2 California’lı Demokrat senatöre yollanan bombalar da adreslerine ulaşmadan ele geçirildi.

5 AYRI FEDERAL SUÇU VAR

 

FBI, Trump karşıtlarına gönderilen bombalı paketlerin merkezi olarak düşünülen Miami yakınlarındaki bir postanede araştırma gerçekleştirdi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Bir hafta içinde yolladığı 14 boru bombalı paketlerle ABD’yi dehşete düşüren kişinin 56 yaşındaki Cesar Sayoc olduğu açıklandı. ABD basını, Sayoc’un sıkı bir Trump taraftarı olduğunu bildirdi. ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions, Sayoc’un, eski başkanları tehdit etmek ve yasadışı patlayıcı maddeleri nakliye etmek de dahil 5 ayrı federal suçtan hüküm giydiğini açıkladı.

 
 
Bu haber toplam 1,584 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber