Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bombacı en yakınındaki isim çıktı!
14 Kasım 2016 / 21:31
Bombacı en yakınındaki isim çıktı!
Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olduğu saldırıda kullanılan bombanın kaymakamlık görevlilerince odasına yerleştirildiği ve infilak ettirildiği öne sürüldü.

Mardin'de terör örgütü PKKmensuplarınca  gerçekleştirilen ve Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu  saldırıda makam odasına tuzaklanan patlayıcıyı kaymakamlık görevlilerinin  yerleştirdiği öne sürüldü.   PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen ve Kaymakam  Safitürk'ün şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının ardından Mardin ve Derik  Cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma  kapsamında güvenlik güçlerince ilçe genelinde gerçekleştirilen operasyonda  aralarında kaymakamlık çalışanlarının da yer aldığı şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İSTANBUL'DAN GÖNDERİLMİŞ 

Şüphelilerin sorgusundaki ifadelerine göre, Derik Kaymakamlık Yazı  İşleri Müdürü T.E'nin yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Ş.M, kaymakamlık görevlileri  F.B, N.E, Z.D ve Z.E'nin bulunduğu sırada, "Kargoyla bomba geleceğini, 10 Kasım  günü kaymakam beyin odasında patlatacaklarını" söyledi.  Ardından 8 Kasım'da Ş.M, kimliğini verdiği personel aracılığıyla  kargoyu kaymakamlığa getirtti. Paketten bombayı çıkaran Ş.M, odaya birilerinin  gelmesini önlemek amacıyla tuvaletin yanında beklettiği görevliye, içeriye  kimseyi aldırmaması talimatını verdikten sonra Kaymakam Safitürk'ün odasına girip  bombayı yerleştirdi.  Ş.M, daha sonra söz konusu görevlilerle bir araya gelip patlamanın  ardından evlerine gitmelerini söyledi, olayın ardından konuşan olursa öldürmekle  tehdit etti.

Şüpheliler sorgularında, olay günü Yazı İşleri Müdürü T.E'nin Derik  Belediyesi Zabıta Amiri V.E'ye bir kağıt içerisinde kumandaya benzer bir şey  verdiğini gördüklerini, ardından patlamanın meydana geldiğini ifade etti.

SAKARYA'DA CENAZE TÖRENİNE KATILMIŞ 

Bunun üzerine soruşturma kapsamında Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri  Müdürü T.E'nin hakkında yakalama kararı verildi. Ancak, şehit Kaymakam  Safitürk'ün Sakarya'daki cenaze namazına katılan ve gözyaşları döken T.E'nin  burada gözaltına alınması durumunda toplumsal olayların yaşanabileceği  değerlendirilmesi üzerine, T.E takibe alınarak İstanbul'da gözaltına alındı.

TERÖRİSTİN KARDEŞİ SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞ 

Soruşturmada, bombayı odaya yerleştirdiği öne sürülen Yazı İşleri Şefi  Ş.M'nin Diyarbakır'da 3 ton patlayıcının bulunduğu araçta yakalanan PKK'lı  terörist Ozan Çelik'in kardeşi olduğu, bu nedenle soy ismini değiştirdiği  bildirildi.Olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmada elde edilen deliller  sonucu, makam odasına tuzaklanan patlayıcının uzaktan kumandayla kaymakamlık  binasının içinden infilak ettirildiği belirlendi.

 

 

Bu haber toplam 1,212 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber