Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Boğulmalara Karşı Yaratıcı Önlem
28 Mayıs 2015 / 13:15
Boğulmalara Karşı Yaratıcı Önlem
Daha geçen hafta yaşanan bunaltan sıcaklarda Adana beş canını yitirmişti.. Boğulmalarda Türkiye'nin ilk sırasında yer alan kentimizde Seyhan Belediyesi çok anlamlı bir yöntem geliştirdi..

Geçtiğimiz günlerde Seyhan Belediyesi'nde yapılan ilginç ihale Adana'nın ilginç ve yararlı bir hizmetle tanışacağının göstergesi oldu:

PORTATİF HAVUZ..

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ilçenin dargelirli 12 mahallesinde hizmet verecek 12 portatif havuzun ihalesini gerçekleştirdi.. Buna göre ilçenin 12 farklı mahallesinde kurulacak portatif havuzlar sayesinde yoksul ailelerin çocukları hem yüzme öğrenecek hem de serinleme imkanını bulacak..

Haziran ayı sonunda hizmete girmesi beklenen portatif havuzlarda firmanın eğitmenler ve güvenlik elemanları görev yapacak.. İki aylık hizmetin sonunda firma portatif havuzlarını söküp götürecek.. Bu aşamada belediye sadece havuzların suyunu temin edecek..

Belki inanmayacaksınız; her havuzun Seyhan Belediyesi'ne iki aylık (bir sezon) maliyeti sadece 20 bin lira..

Hatırlandığı gibi Aytaç Durak döneminde faaliyete geçirilen ancak sıhhi olmayan, üstelik de birilerine peşkeş çekilen havuzların yerinde şimdi yeller esiyor.. Seyhan Belediyesi'nin bu hizmeti Adana'nın yükünü önemli ölçüde hafifletecek ve boğulmalar azalacak..

Edinilen bilgiye göre Seyhan Belediyesi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak yaz tatilinde okul bahçelerini, müsait olan parkları ve boş arsaları bu yüzme havuzlarının kurulması noktasında değerlendirecek.. 

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber