Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Birinci belli oldu
06 Mart 2014 / 14:26
Birinci belli oldu
“Engelli Dostu Kalemler” Kısa Öykü Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

“Yağmur ve Mercan Rengi Balıklar” Öyküsü Birinci Oldu

 

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nce düzenlenen “Engelli Dostu Kalemler” Kısa Öykü Yarışması ödülleri Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından sahiplerine verildi.

 

“Engelli Dostu Kalemler” Kısa Öykü Yarışmasına 75. Yıl Anadolu Lisesi, ÇEAŞ Anadolu Lisesi, İlhan Atış Anadolu Lisesi, Kurttepe Anadolu Lisesi, Piri Reis Anadolu Lisesi, Fatih Terim Lisesi, Karaisalı Lisesi ile Ekinfen Koleji öğrencileri katıldı.

 

ZİHNİ ALDIRMAZ’A TEŞEKKÜRLER

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen Ödül Töreninin açılış konuşmasını yapan Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, “Dernek olarak toplumda doğru farkındalık bilinci oluşturma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Proje mimarımız Zekeriya Ünal (Camadam)’ın anlatımıyla liselerde öğretim gören ve meslek seçmek üzere olan arkadaşların engel ve engellilik konusunda ne düşündüklerinin öğrenilmesine, anlaşılmasına yönelik yarışmamıza gösterdiğiniz ilgi ve katılım bizleri mutlu etti. Hepiniz hoş geldiniz. Öğrencilerimizi her zaman canı gönülden destekleyen öğretmenlerimize, öneri ve isteklerimizi hiçbir zaman aksatmayan gönüllerimizin başkanı Zihni Aldırmaz’a huzurunuzda sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

EDEBİYAT MÜKEMMEL BİR YOL ARKADAŞI

Engellilikle ilgili pek çok şeyin yazılıp çizildiğini ifade eden “Engelli Dostu Kalemler” Kısa Öykü Yarışması jüri başkanı Zekeriya Ünal (Camadam), “Bu konularla ilgili engelliler haftasında, dünya engelliler gününde, siyasetçilerin, sanatçıların, STK’ların, gazetecilerin açıklaması basında büyük yer tutuyor. Peki, bizim geleceğimizin teminatı olan geleceğin mimarı, mühendisi, bilim adamı, sanatçısı olacak olan gençlerimiz engelliler ve engellilik konusunda ne düşünüyor. Bu yüzden “Engelli Dostu Kalemler” Kısa Öykü Yarışması projesini hayata geçirdik. Yarışmamıza öykü yazarak katılanlara duyarlılıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu projede amacımız gençlerimize engel, engellilik ve engelli insanlarla ilgili düşünmeyi, üretmeyi teşvik etmektir. Bu bir başlangıç, edebiyatın bir insan için ne kadar önemli olduğunu ben çok iyi biliyorum. Ben küçükken, küçük bir dünyam varken oturduğum yerden okuyarak incelediğim dönemlerde edebiyat benim için mükemmel bir yol arkadaşı oldu. Beni hiç sorgulamadan, ayırmadan bağrına basan, bana güç veren, bazen yaralarımı saran, bazen beni besleyen, fikir veren hep edebiyat oldu. İçinizde yazmayı seven, ciddi düşünen arkadaşlarınız var. Bu arkadaşlarınıza edebiyatın aynı şekilde yol arkadaşı olup, sarıp sarmalayacağını çok iyi biliyorum. Yeni Yaşar Kemaller, Orhan Kemaller tanımamız dileğiyle hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ANNELERİ TEBRİK EDİYORUM

Zekeriya Ünal’ın muhteşem işler başardığından söz eden Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ”Yarışmaya katılan her öğrencimizi, Zekeriya Beyi ve annelerini tebrik ediyorum. Muhteşem işler beceriyor, bizim mesai arkadaşımız olmasını önemsiyorum. Başarılarıyla moral ve motivasyonumuzu düzeltiyor. Hayatımızda çok şey yaşıyoruz. Yol yapıyoruz, su getiriyoruz, bir sürü iş yapıyoruz ama hepsinden önemlisi kültürel yönde Zekeriya Bey gibi dostlarımızın farklı çalışmalara imza atması bizleri mutlu ediyor. Amacımız hep birlikte çalışmak ve başarmaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen öykü sahiplerine ödülleri Zihni Aldırmaz ve Dr. Haluk Uygur tarafından verildi.

 

ÖDÜL ALAN ÖYKÜLER

Zekeriya Ünal(Camadam), Nazan Gökkaya, Zeynep Biçer ve Ünsal Taş’tan oluşan jüri üyelerinin yoğun çalışmaları sonucu “Engelli Dostu Kalemler” Kısa Öykü Yarışmasında Birinciliği “Yağmur ve Mercan Rengi Balıklar” öyküsüyle ÇEAŞ Anadolu Lisesinden Zeynep Kıymacı, ikinciliği “Düşe Yürümek” öyküsüyle Piri Reis Anadolu Lisesinden Mahire Zülfikaroğlu, üçüncülüğü “Engellini Azmi” öyküsüyle Karaisalı Anadolu Lisesinden Musa Bilgili alırken “Uzaklaşan Tekerlek Sesleri” öyküsüyle ÇEAŞ Anadolu Lisesinden Barış Özdemir mansiyon ödülüne layık görüldü.

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, “Engelli Dostu Kalemler” Kısa Öykü Yarışması Projesine verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a çiçek vererek teşekkür etti.

Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber