Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bir kilo sütle astım ve bronşite son
28 Eylül 2015 / 08:46
Bir kilo sütle astım ve bronşite son
Kanser hastası babasına çare ararken eşek sütünün faydalarıyla tanışan girişimci İlhan Biçer, şimdi hastaların şifaya kavuşması için çalışıyor.

Bursa’nın dağ ilçelerinden Orhaneli’nde yaşayan İlhan Biçek, eşek sütü satarak hastaların şifa bulması için çabalıyor. Birçok bilim insanının üzerinde araştırma yaptığı eşek sütünün faydaları dünya çapında ses getirirken, Orhanelili girişimcinin eşek çiftliği kurmasının asıl sebebi ise yürekleri burkuyor. Babası kanser hastası olan İlhan Biçer, babasına şifa ararken eşek sütünün faydalarını öğrendi. Ancak Biçer bu esnada babasını kaybetti. Bu durumdan ders çıkaran Biçer, başka hastalara şifa olmak için kolları sıvadı. Şu an 22 eşekle üretim yapan genç müteşebbis, Türkiye’nin dört bir yanında insanların kendisine ulaştığını dile getirerek, “Babam kanser hastalığından öldüğünde bu konu üzerine çok araştırma yaptım. Araştırmalarım sonucu eşek sütü ile karşılaştım. Eşek sütünün astıma, bronşite ve kansere iyi geldiğini öğrendim. 3-5 eşekle bu işe başladım. Şu an 22 eşeğimiz var. Eşek sütüne ihtiyacı olanlar bize internetten ulaşıyor. Biz de hastalara şifa bu sayede şifa olmaya çalışıyoruz. Bir eşekten günde 200 ile 500 gram süt elde ediyoruz. Kilosunu 80 liradan satıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile gönderiyoruz” dedi.
Uzmanlar, eşek sütünün kansere, bronşite, astıma, siroza, kemik erimesine iyi geldiğine, antibakteriyel etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkat çekiyor. Eşek sütü sağlık ve kozmetik sektöründe kullanılıyor. Eşek sütünün faydalarını çok araştırdığını belirten Biçer, “Astım ve bronşite kesin çözüm getiriyor. Kanserin de ilk safhasında faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Kanser hastalıklarının son safhasında aşırı bir fayda sağlamasa da hastalarda rahatlamaya sebep oluyor. Hastanın direncini arttırıyor. Fakat astım ve bronşite birebir. Doktor doktor dolaşan astım hastaları bizden bir kilo süt alarak iyileşiyor. Bir kilo sütü 1 haftada çiğ olarak tükettiğimizde astım hastalarının yüzde 99 tedavi olduğunu görüyoruz. Sabah ve akşam bir çay bardağı içmek gerekir. İçimi çok kolay. İnek sütünden biraz daha şekerli ve kokusuz olduğunu söyleyebiliriz” dedi. 

Bu haber toplam 899 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber