Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bir kan bir fidan
27 Ocak 2016 / 10:39
Bir kan bir fidan
Adana’da “Bir Kan, Bir Fidan” projesi kapsamında Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunan her bağışçı için Toroslar'a fidan dikildi.

 

Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü projede 2015 yılında toplanan 185 bin ünite kan karşılığında aynı sayıda fidan Toros Dağları’nın erozyona açık yamaçlarında toprakla buluştu. 
Türk Kızılayı’nın ülkemizin kan ihtiyacını karşılamak için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte iki yıl önce başlattığı “Bir Kan, Bir Fidan” kampanyası 2015’te de yıl başarıyla sürdürüldü. Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılarken, aynı zamanda toprakların yeşil örtüyle donatmayı hedefleyen proje kapsamında Adana’da toplanan 185 bin ünite kan için Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, aynı sayıda fidanı Toroslar'a dikti.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, başarıyla yürütülen kampanyanın ortağı Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol’a teşekkür plaketi sunarken, ormancılar da 2016’da konulan 200 bin ünite kan hedefi için bağışta bulundu.

ŞİFA VE UMUT OLUYORLAR
Başkan Ramazan Saygılı, “Bir Kan, Bir Fidan” kampanyası çerçevesinde bağışçılardan alınan her kan için bir fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediğini belirtti. Saygılı, “Bu kampanya ile iki yönlü sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirmiş olduk. Kan bağışlayanlar, hem şifa bekleyen hastalara umut oluyor, hem de ülkemizin orman varlığına katkıda bulunuyor” dedi.
Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da projenin başladığı ilk yılda Adana Kızılay Hatıra Ormanı tesis ettiklerini belirtip, kampanya kapsamında Toroslar'ın erozyona açık yamaçlarında ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verdiklerini bildirdi. İsmet Erol, Türk Kızılayı ile yürüttükleri ortak projenin ormancılık camiasına da büyük mutluluk verdiğini ifade etti.
2016’da 200 bin ünite kan hedefiyle devam eden kampanya için ormancılar kan bağışı yaparken, Saygılı ve Erol ile birlikte Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ümit Tokgöz ve bürokratlar önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmaları ele aldı.

 
Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber