Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bir kalkış girişimi bertaraf edildi
16 Temmuz 2016 / 15:39
Bir kalkış girişimi bertaraf edildi
'Darbe' girişinde 90 kişinin yaşamını yitirdiği, 1154 kişi de yaralandı. 1563 asker gözaltına alındı. 104 darbeci asker öldü.
Dün akşam saatlerinde yapılan askeri darbe girişimi önlendi. Anadolu Ajansı yaşanan olayların bilançosunu şöyle açıkladı: 90 kişi hayatını kaybetti, 1154 yaralı. 29 albay, 5 general İçişleri Bakanı'nca görevden alınırken, Türkiye'de genelinde gözaltına alınan asker sayısı 1563 oldu.

Gölbaşı Başsavcılığı, yaptığı açıklamada, Ankara'daki saldırılarda 42 kişinin öldüğünü, 60 kişinin yaralandığını duyurdu. 

Daha önce yapılan açıklamalarda Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırı sonucu 17 polisin şehit olduğu duyurulmuştu.

Dün geceden bu yana sivil ve polis 90 kişinin yaşamını yitirdiğini 1154 kişinin de yaralandığını belirtti.
 
AKAR KURTARILDI
Akıncılar Üssü'ne operasyon düzenlendi, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarıldı. Asker, Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığına operasyon düzenleyerek Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ı kurtardı. Orgeneral Akar güvenli bölgeye götürülüyor.

Darbe girişimi TSK'nın değil içindeki Fethullahçı grubun işiydi. Ummadıkları bir karşılık buldular.  Halk tepki gösterirken günün ilk ışıkları ile birlikte darbeye karışanlar grup grup teslim oldular. 336 Fethullahçı asker gözaltına alındı.

Genelkurmay geçici Başkanı Org. Dündar'ın açıklamaları şöyle;
Bu bir darbe girişimidir. Darbe teşebbüsü TSK emir komuta zinciri tarafından ilk andan itibaren reddedilmiştir. Çok sayıda komutan bilinmeyen yere götürüldü. Türkiye bu ihanet teşebbüsünün üstesinden gelmiştir.
 
HALKIMIZ DARBE GİRİŞİMİNİ ÖNLEDİ
41'i polis 90 şehidimiz, 1154 yaralımız var. Darbeci 104 kişi çatışmalarda ölü olarak ele geçirildi. Halkımız demokrasinin yanında yer alarak darbe girişimini önledi. Milletimiz meydanı darbecilere bırakmadı. Milletimiz darbeler ve cuntalar dönemini kapatmıştır. Türkiye tarihi bir dayanışma örneği gösterdi.
Devletine ve milletine ihanet eden hiç kimse Türk Silahlı Kuvvetler'de kalmayacaktır.

İSTANBUL'DA ULAŞIMDA YENİ BİLGİLER
 İSTANBUL boğaziçi köprüsündeki işgalci askerler silah ve tankları bırakıp teslim olunca köprü açıldı. Şu anda her iki yönde de köprü işliyor. Metro ve vapur seferleri ile uçuşlar da başladı. Ancak henüz metrobüs çalışmıyor.

DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNANLAR GÖZALTINA ALINIYOR
Tümgeneral, Tuğamiral, albay, yarbay ve ve çok sayıda rütbeli subay gözaltına alındı. Gözaltına alınalar arasında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ve Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan da bulunuyor...
 
 İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, İzmir'de gözaltına alındı.

Tuğgeneral Metin Alpcan gözaltına alındı.
Şanlıurfa’da bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan gözaltına alındı.
 
Şanlıurfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, yaşanan darbe girişimiyle ilgili gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bir çok rütbeli askerin de olduğu öğrenildi.
 
Bursa'da Alay Komutanı ve 7 asker gözaltında
Ankara ve İstanbul'daki askeri darbe girişiminin ardından Bursa'da da kendisini sıkıyönetim komutanı ilan eden İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile birlikte gözaltına alınan askerlerin sayısı 8'e yükseldi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı: "69 asker gözaltına alındı"
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbeye teşebbüs eylemine kalkışan rütbeli ve erlerden oluşan 69 askerin gözaltına alındığını açıkladı.

Kocaeli darbe girişiminde bulunan 34 asker gözaltına alındı
Türkiye’de yapılmak istenen askeri kalkışma sonrasında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı'nda yapılan açıklamaya göre darbe girişiminde bulunan 34 asker gözaltına alındı.

Donanma Komutanlığında darbeye teşebbüs eden askerler tarafından kaçırılarak İstanbul'a götürülmeye çalışılan 2 amiral, Dilovası'nda emniyet güçleriyle girilen çatışmada kurtarıldı.

Karabük'te kurmay albay gözaltına alındı
Karabük’te bir kurmay albay ve 2 emniyet şube müdürü gözaltına alındı.

Türkiye’de darbe girişimi sonrasında ülke genelinde yapılan operasyon kapsamında çok sayıda üst rütbeliye yönelik yapılan operasyon kapsamında Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkâm Kurmay Albay Sedat Arıcan Karabük Valiliğine geldiği sırada Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve görevli polisler tarafından gözaltına alındı. Ekipler tarafından Valilik giriş merdivenlerinde gözaltına alınan Kurbay Albay polis ekiplerince Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

 Öte yandan, operasyon kapsamında Karabük Emniyet Müdürlüğünde görevli iki şube müdürü de gözaltına alındı.
 
Kayseri'de polis darbeci bir Albayı gözaltına aldı
Dün akşam yapılan darbe girişiminden sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda Hava Albay Erhan Baltacıoğlu yakalanarak gözaltına alındı.
 
VATANA İHANETTEN YARGILANACAKLAR
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında, vatana ihanet suçundan işlem başlatıldı.
Bu haber toplam 518 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber