Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bir grup askerden kalkışma girişimi!
16 Temmuz 2016 / 01:50
Bir grup askerden kalkışma girişimi!
Yıldırım vatandaşların müsterih olması gerektiğini ifade ederek, "bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecektir" dedi.

Başbakan Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir, askerin içerisinde bir grubun kalkışması söz konusu. Bunun yapanlar en ağır bedeli ödeyecektir, bazı önemli binalara abluka gözlendi. Emniyet güçlerimiz harekete geçti, kim olduğu, hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun, asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz. Emniyet harekete geçti. Misliyle karşılık verilecek. Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışma konusunda "Demokratik meşruiyet 'namus'tur. Sonuna kadar sahip çıkacağız" mesajını iletti.

NTV canlı yayınında konuşan Başbakan Binali Yıldırım asker içerisinde var olan bir yapılanmanın bir kalkışmada bulunduğunu söyledi.

"Buna henüz darbe" demenin mümkün olmadığını, bunun bir kalkışma olduğunu belirten Yıldırım, bir grubun kendilerine emanet edilen araçlarla bir kalkışmada bulunduğunu söyledi.

VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN

Yıldırım vatandaşların müsterih olması gerektiğini ifade ederek, "bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecektir" dedi.

Yıldırım şunları söyledi:

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ HAREKETE GEÇMİŞTİR

Bazı önemli binalara abluka gözlendi. Emniyet güçlerimiz harekete geçti. Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek.

Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var. Buna izin vermeyeceğiz. Demokrasiden asla taviz verilmeyecek. Yapanlar en ağır bedeli ödeyecek.

BAKAN BOZDAĞ'IN AÇIKLAMASI
24 TV’ye konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, askeri kalkışmanın bir grup asker tarafından gerçekleştirildiğini, emir komuta dahilinde olmadığını açıkladı.
 
TSK ADINA YAPILAN BİLDİRİ KORSAN
Cumhurbaşkanlığı kaynakları, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya ilişkin, TSK adına yapıldığı iddia edilen açıklamanın TSK tarafından yapılmadığına dikkati çekerek, "Korsan bildiridir. Gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz" açıklamasını yaptı.
 
'BİR GRUBUN KALKIŞMA GİRİŞİMİ'
Canlı yayında konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Milletime çağrı yapıyorum; meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır"
 
TSK'NIN DESTEKLEMEDİĞİ BİR HAREKET
A Haber'e canlı yayına çıkan1. Ordu Komutanı'nın açıklamasında "Bu TSK'nın desteklemediği bir hareket" ifadeleri kullanıldı.

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar "(İstanbul ve Ankara'daki kalkışma) Bu olaylar meydana geldiği andan itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz. Birinci Ordu Komutanlığı içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Endişe edecek bir durum yok, bunlara katılmayan ve şu anda emir komuta zinciri içinde olan diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.
 
BAHÇELİ: BU KABUL EDİLEMEZ!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "kalkışma kabul edilemez, hükümetin yanındayız" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bu ülke darbelerden cok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyet'e ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet Halk Partisi, Parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır" dedi.
 
HALK MEYDANLARA İNDİ
Vatandaşlar sokaklara indi genelde Ak Parti binaları önü olmak üzere halk şehir meydanlarına inerek gösteri yapmaya başladı.
 
Erzurum, Malatya, Trabzon, Rize, Bayburt, Bolu, Sakarya, Adana ve Konya başta olmak üzere birçok il ve ilçede vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya karşı tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.
 
İstanbul'da Vatan Caddesi'nde ve Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde vatandaşlar, tankların üzerine çıkarak askeri kalkışmaya karşı çıktı. Bu tepki üzerine tankların geri çekildiği gözlendi.
Atatürk Havalimanı'nda da büyük bir kalabalığın tankların üzerine yürüdüğü bilgisi geliyor.
AK PARTİ GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE YOĞUN KALABALIK
Birçok ilde olduğu gibi başkent Ankara'da da vatandaşlar sokaklara çıktı. AK Parti Genel Merkezi önündeki kalabalık da artıyor.
Bu haber toplam 529 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber