Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Bilgiç'ten tarım için öneri
29 Nisan 2019 / 16:46
Bilgiç'ten tarım için öneri
ATB Başkanı Şahin Bilgiç, fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için 'tarımda ürün planlaması’ yapılması gerektiğini söyledi.
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, tarımsal ürünlerdeki anormal fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için 'tarımda ürün planlaması’ yapılması gerektiğini söyledi.

Bilgiç, ATB'nin 13. Olağan Meclis Toplantısı’nda, ülke ekonomisinde bir daralma olduğunu ifade ederek, "Bu daralmaların daha çok üretim, imalat ve bunların ihraç edilerek Türk ekonomisine bir can suyu olmasını sağlamalıyız. Dövizin artışıyla birlikte üreticimizin kullandığı tüm girdilerdeki artışlar bu sene kendini ciddi bir şekilde göstermiştir. Vakit geçirmeden ekonomide yeni reformlar yapılması gerektiğini gerekiyor" dedi. 

Tarımsal ürünlerdeki anormal fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için 'tarımda ürün planlaması’ yapılması gerektiğine dikkat çeken Bilgiç, "Türkiye'de hangi ürüne ne kadar ihtiyaç varsa onların tespiti yapılıp, bu ürünlerin prim sistemiyle, devlet desteğiyle ülke topraklarında yetiştirilmesi sağlanmalıdır. Bu ithalatına verilecek paranın çok az bir miktarı içerideki üreticiye kaynak olarak aktarıldığı takdirde dışa bağımlığımızın azalacağını hep birlikte göreceğiz. Böylelikle de uygun şartlarda üretilen ürünler, uygun fiyatlarla tüketiciye ulaştırılır" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1,032 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber