Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Beyni Su Topluyor!
17 Nisan 2015 / 09:03
Beyni Su Topluyor!
Adana'da yaşayan ve ikiz olan 1,5 yaşındaki Çilem ile Elif kardeşler, hidrosefali hastalığının pençesinde yardım bekliyor.

 yaşayan ve ikiz olan 1,5 yaşındaki Çilem ile Elif kardeşler, hidrosefali hastalığının pençesinde yardım bekliyor. Anne karnındayken beyinlerinde su toplanmaya başlayan ikizlerden Çilem'de epilepsi hastalığı da bulunuyor. Bu nedenle Çilem başını tutamıyor, bel altını ise hareket ettiremiyor. Babaları işsiz olan bebeklere 500 TL dul aylığı alan ve akciğer kanseri olan anneanneleri bakıyor.

BAŞINI TUTAMIYOR, BELDEN AŞAĞISINI HAREKET ETTİREMİYOR

Anne Kader Başer, çocuklarındaki hastalıktan hamile iken haberdar olduklarını söyledi. Doktorların bebeklerde beyinde su toplanması da denilen hidrosefali hastalığı olduğunu söylediğini belirten anne Başer, doğumdan sonra Çilem'de epilepsinin de çıktığını ifade etti. Epilepsi olanın sabah akşam ilaç kullandığını ve çok kasıldığını vurgulayan Kader Başer, bebeğin başını tutamadığını, belden aşağısını hareket ettiremediğini anlattı.Kozan'da oturduklarını ancak eşinin işsiz olması nedeniyle Adana'ya annesinin yanına geldiğini ifade eden Başer, çocuklarını ayda bir hastaneye tedaviye götürdüğünü söyledi.

ÇOCUKLARIN GİDERLERİNİ KARŞILAMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR

Çocuklarının giderlerini karşılamada zorlandıklarını kaydeden anne Başer, "Bazen kaynım alıyor, burada olunca da annem ve kardeşim alıyor. Komşular yardım ediyorlar. Devlet üç ayda bir çocuklara 100 TL veriyor. O da yetmiyor. Beyin MR'ları çekilecekti, heyete girmek için 300 TL bir çocuğa, 300 TL de diğer çocuğa olmak üzere 600 TL para istediler. Nereden bulalım?" diyerek içinde bulunduğu zor durumu dile getirdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YALVARIYORUM, ÇOCUKLARIN ELİNDEN TUTSUN"

Anneanne Kadriye Dalkılıç ise kendisinin de zor durumda olduğunu, 500 TL dul maaşıyla geçindiğini vurguladı. Akciğer kanseri olduğunu ifade eden Dalkılıç, "Elimde olsa kızıma yardım ederim, torunlarım değil mi bunlar? Bakkala 550 TL borcum oldu, yetiştiremiyorum ki? Cumhurbaşkanımıza yalvarıyorum, bunların elinden tutsun, gerekiyorsa Ankara'ya götürsün, bu çocuk iyileşsin. Özellikle Çilem'in iyileşmesini istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Çilem'e yardım etmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.


Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber