Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Belediye çalışanlarıyla iftarda buluştu
02 Temmuz 2015 / 11:42
Belediye çalışanlarıyla iftarda buluştu
Adana Büyükşehir Belediyesi personeli ve aileleri, hazırlanan iftar programı kapsamında bir araya geldi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çukurova Fuarcılık A.Ş (ÇUFAŞ) Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar yemeğinde, Büyükşehir personeli ve aileleri bir araya geldi.

Bengü Türk Televizyonu'nun 'İftara Doğru' programının da canlı yayın yaptığı iftar yemeğinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü kısa bir konuşma yaptı. Ramazan ayının manevi ikliminin neden olduğu hazzı bir kez daha yaşadıklarını belirten Sözlü, "Cenab-ı Allah'a şükrediyoruz ki, bereket ayı olan Ramazan ayına bir kere daha ulaştık " dedi.

"BU DAVA, HİZMET DAVASIDIR"

Bir araya gelme amaçlarının, bir ziyafet sofrasında bulunma amacı gütmediğinin altını çizen Başkan Sözlü, "Müslümanlar olarak samimi bir ortamda, bu manevi iklimi birlikte hissetmek, Ramazan ayının rahmeti ve bereketi içinde dayanışma ruhumuzu ortaya koymak istedik. Adanalı hemşehrilerimiz, bize birlikte hizmet etme noktasında bir yetki verdiler. Biz sizlerle önemli bir görevi, önemli bir yol arkadaşlığını üstlendik. Siyasetin de ötesinde bir dava arkadaşlığını birlikte yürütüyoruz. Bu dava kutsal bir davadır çünkü hizmet davasıdır. Şehrimizi yüceltme, beklenen hizmetleri sunma ve bu hizmetleri sunarken de onun hazzını yaşama şansına sahibiz. Böylesi önemli bir görevi yürütürken sizlerle Ramazan ayında, bir iftar programında bir araya gelmek çok önemliydi. Davetimize icabetinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Cenab-ı Allah tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları yüce katında kabul etsin" diye konuştu.

"DUALARIMIZ, EZİYET ÇEKEN KARDEŞLERİMİZ İÇİN"

İslam Dünyasının özellikle son dönemde yaşadıkları sıkıntılara da değinen Başkan Sözlü şunları söyledi:

"Biliyorum ki, hepimizin duasında yanı başımızdaki din kardeşlerimiz ile Doğu Türkistan'da, Çin zulmü altında inim inim inleyen kardeşlerimizin çektiği zulümlerin son bulması var. Suriye, Irak gibi bir çok İslam ülkesinde Müslümanlar büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Maalesef Müslümanlar olarak bir dayanışma ruhu ortaya koyma noktasında bir zaafiyet ve acziyet içinde olduğumuzu itiraf etmeliyiz. Gerek dünyada, gerekse ülkemizde yaşamış olduğumuz bu ayrımcı, ötekileştirici üslubu terk etmediğimiz sürece Cenab-ı Allah da bu arzuyu biz de samimi olarak bizde görmediği için refaha ve huzura ermek o kadar da kolay olmayacak. İnşallah, hem ülkemizde hem de bütün İslam coğrafyasında gelecek Ramazan aylarını ağız tadıyla idrak etmek kısmet olur."

Kuran'ı Kerim okunması ile başlayan iftar programı, dualar ile devam etti. "Aşlama" adıyla bilinen meyan kökü suyunun da dağıtıldığı iftar yemeğinde personel Başkan Sözlü ile öz çekim yaptı.

Bu haber toplam 340 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber