Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Bedriye nine tümörden kurtuldu
07 Ocak 2016 / 12:26
Bedriye nine tümörden kurtuldu
Adana'da bağırsak kolon kanseri teşhisi konulan 88 yaşındaki Bedriye Durmaz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde geçirdiği laparoskopik (kapalı) ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

2015'in Mayıs ayında ishal ve halsizlik şikayeti ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine başvuran 88 yaşındaki Bedriye Durmaz'a yapılan tetkikleri sonrası bağırsak kolon kanseri teşhisi konuldu. Hastanın yaşını da dikate alan uzmanlar laparoskopik yani kapalı ameliyatla tümörlü bölgenin çıkarılmasına karar verdi. 
Amerika’da bu operasyon konusunda uzun süre eğitim alan Balcalı Hastanesi Genel Cerahi Uzmanları Yard. Doç. Dr. Orçun Yalav ve Yard. Doç. Dr. Ahmet Recüzoğlulları tarafından gerçekleştirilen ameliyat sonrasında ise hasta sağlığına tamamen kavuştu.
Yapılan operasyonla ilgili bilgi veren Yard. Doç. Dr. Ahmet Recüzoğlları, rutin kolorektal vakalarda bu tür kapalı ameliyatları gerçekleştirebildiklerini belirtti. Recüzoğlları, Bedriye Durmaz'ın yapılan işlemle bağırsaklarındaki tümörün temizlendiğini hastanın ilk evrede olması ve sonuçlarınında iyi gelmesi nedeniyle herhangi bir kemoterapiye gerek olmadığını vurgulayarak, "Hastamız 88 yaşında ama şuan kendini yeni doğmuş gibi hissediyor" dedi.
Yard. Doç Dr. Orçun Yalav ise bu tür kapalı rektum bağırsak kanseri ameliyatlarında yaşa bakmadıklarını operasyona uygunluk olduğu takdirde işlemin yapılabildiğinin altını çizdi. Yalav, kapalı ameliyatın açık ameliyata göre çok daha konforu olduğunu ifade ederek, bu hastanın açık ameliyat olması durumunda çok daha riskli bir süreç yaşayacağına değindi.
Bedriye Durmaz ise kendisini çok iyi hissettiğini belirtirken operasyonu yapan doktorları ise bundan böyle oğlu ve torunu olarak gördüğünü dile getirdi. 
Durmaz'ın kızı Fatma Gül'de ameliyatın bu kadar rahat geçeceğini beklemediklerini 25 günlük bir hastane sürecinin ardından yürüyerek eve döndüklerini anlattı. Annesinin ameliyat sonrası bir iki gün içinde yürümeye başladığını belirten Gül, operasyonu gerçekleştiren hekimlere de teşekkür etti.

Bu haber toplam 1,386 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber