Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Beden dili ve etkili iletişim
25 Haziran 2014 / 16:47
Beden dili ve etkili iletişim
Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, kaymakamlık personeli ve kurum müdürleriyle "Beden Dili ve Etkili İletişim" seminerine katıldı.

Özgün Kariyer Akademi ve Adana İngiliz Kültür Dil Okulları ortaklığıyla düzenlenen seminer, Semerkant İlköğretim Okulu Seminer Salonu'nda, akademisyen ve kişisel gelişim uzmanı Hüseyin Düzgün tarafından gerçekleştirildi. Seminere, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Yücel Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılıç ve kurum müdürleri de katıldı.
İletişimin insan hayatında önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Turgut Subaşı, beden dili ve etkili iletişim gibi becerilerin kaymakamlıkta çalışan tüm personel tarafından, ihtiyaç sahibi kişilerin sorunlarıyla birebir ilgilenmesi ve çözüm bulabilmesi için öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Subaşı, Yüreğir bölgesinde yaşayan vatandaşların isteklerine doğrudan cevap verilebilmesi için kurum çalışanlarının farklı eğitim seminerleriyle donanımlı hale gelmeleri için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Akademisyen Kişisel Gelişim Uzmanı Hüseyin Düzgün ise şöyle konuştu:
“İletişim, konuşan bireyin yani göndericinin sahip olduğu güdü, gereksinim, algı ve tutumların oluşturduğu duygu, düşünce veya bilgilerin her türlü yolla dinleyici yani alıcı bireye veya bireylere aktarılması sürecidir. Sağlıklı bir toplumun oluşmasında temel olan etkili iletişim kullanıldığında gereksiz gerginlik ve çatışmalar azaldığı gibi zaman kaybı da azalır. Eğer iletişim etkili ise kimseden diğer kimseye iletilen düşünce ve duygular bozulmadan diğer kişi tarafından olduğu gibi anlaşılır. Burada anlamların yaratılması, ortaklaştırılması ve paylaşması süreci vurgulanmaktadır. Toplum içinde yaşayan bireyler birbirleri ile etkileşim içindedirler ve iletişimi kolaylaştıran unsurlar yerine iletişimi zorlaştıran unsurları kullanıyorlarsa aralarında gerginlik ve çatışmalar yaşarlar.” 

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber