Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Başörtülü diye atıldı başkan oldu
31 Mart 2014 / 23:08
Başörtülü diye atıldı başkan oldu
28 Şubat döneminde başörtüsünü açmadığı için memurluktan atılan ve seçimlerde başkanlığı kazanan Fethiye Atlı, ayrım yapmadan hizmet için çalışacağını söyledi.

AK Parti'den belediye başkan adayı olan ve Türkiye'nin ilk başörtülü bayan Belediye başkan adaylarından birisi olan Fethiye Atlı bugün mazbatasını alacak. Keban'da doğup büyüdüğünü belirten Başkan Atlı, "Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara cevap olarak bizim de bir katkımız oldu. Kebanlı hemşehrilerimizle onur ve gurur duyuyorum. Bu zafer ve başarı onların. Hz. İbrahim ateşe atılırken karınca koşuyor diyorlar ki nere gidiyorsun 'ateşe su götürüyorum' diyor. 'Bu suyla mı söndüreceksin?' dediklerinde karınca, 'En azından safımız belli olsun.' diyor. Türkiye'nin başına örülen bir çok çorap var. Türkiye ateşe atılmak isteniyor. Biz de inşallah diyoruz ki Keban'da bin 715 kişi o yanan ateşe bir nebze su götürdü. Orada bir faydamız olduysa ne mutlu bize. Keban'da bize destek olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞÖRTÜLÜ DİYE MEMURLUKTAN ATILMIŞ

28 Şubat sürecinde çok sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden Başkan Atlı, "Ben 10 yıl 6 ay devlet memurluğu yaptım. Maliye Bakanlığını açtığı bir sınavla kazanmıştım. 1990 yılında başladım 2000 yılına kadar çalıştım. En son Keban Mal Müdürlüğü'nde görevliydim. 1998 yılında başlayan süreç sıkıntılı geçti. 2000 yılına kadar raporlarla geçiştirdik, uyarı ve kınama cezası aldık. Sonuçta Ankara'dan müfettiş geldi, ifademizi aldı ve beni görevden attı. Başörtülü olduğum için atıldım. O süreçte Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne dava da açtık, ama reddedildi. Keban'da bir ilki başardık. Keban'da 11 yıllık süreçte AK Parti kazanamamıştı. Bu seçimlerde ve en sıkıntılı dönemde kazanmayı nasip etti. Bu seçim çok önemliydi, Türkiye olduğu gibi Keban'da birlik beraberlik mesajını verdi. Biz her zaman devlet ve hükümetimizin yanındayız. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın" şeklinde konuştu.

Mazbatasını aldıktan sonra Başkanlık koltuğuna oturacak olan Atlı, Keban halkı için hizmet edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA 

Bu haber toplam 505 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber