Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Başkanlar ruhsat iptalinden memnun
04 Temmuz 2014 / 08:24
Başkanlar ruhsat iptalinden memnun
Adana Oda Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal ve Oto Galericiler Odası Başkanı Velat Şen, bir işyeri ile ilgili verilen ruhsatı iptal eden ve haksız rekabetin önüne geçen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür ettiler.

Adana Oto Galericiler Sitesi Auto Center Başkanı İbrahim Öcal ve Oto Galericiler Odası Başkanı Velat Şen,  Doğusan firmasına ait ikinci el kamyon alım satım galerisine suç unsuru oluşturacak şekilde verilen ruhsatı iptal edip, haksız rekabeti ortadan kaldıran Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile konuyu gündeme taşıyan meclis üyeleri ve ilgili bürokratlara teşekkür etti. Ortak basın açıklaması yapan Öcal ve Şen, “ Site ve Oda olarak bizimde yargıya taşıdığımız, kamyoncu esnafı arasında haksız rekabete yol açan konuyla ilgili yasaları uygulayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, meclis üyeleri ve bürokratlarına esnafımız adına teşekkür ederiz” dedi.

Azim Öztürk döneminde 5 yıldır ruhsat alamayan, Ruhsat Müdürü Ahmet Ölmez tarafından Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a normalmiş gibi imzalatılan ve suç unsuru oluşturan ruhsat, Seyhan Belediye Meclisinde gündeme gelmesiyle iptal edildi. Önceki günlerde yapılan Seyhan Belediye Meclisi oturumunda  Askeri Dağlı’nın söz alması ve konuyu sert bir şekilde dile getirmesiyle gündeme gelen ruhsat, Müdür Ahmet Ölmez’i de açığa aldırdı. Skandal olarak nitelendirilen konuyla ilgili Seyhan Belediye Başkanı Karalar, ‘Konu inceleniyor. Gerek görüldüğünde Ruhsat Müdürü Ahmet Ölmez görevinden alınabilir” dedi.

 

Mersin yolu üzerinde Hüseyin Budak ve İbrahim Öztürk'ün ortak olduğu Doğusan firmasına her kamyoncu esnafı gibi Oto Center yanında yer alan Kamyoncular sitesinde faaliyete geçmesi gerekirken,  şehir merkezinde işlem görmesi için için ruhsat verilmiş olmasının yasalara aykırı olduğunu dile getiren Oto Center Başkanı İbrahim Öcal ve Oda Başkanı Velat Şen, tamamen suç unsuru oluşturan ruhsatın imzalanarak teslim edilmesinin kamyoncular arasında da isyana yol açtığını hatırlattı. Konuyu meclise taşıyan meclis üyeleri ve gereğini yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bürokratlarına teşekkür eden Öcal ve Şen, ‘Zararın neresinden dönülürse kardır. Oto Center ve Oto Galericiler Odası yönetimi olarak bu konunun üzerine gittik. İlgili yerleri uyardık. Kamyoncuların Oto Center yanında yer alan sitenin dışında bir yerde faaliyet göstermesinin kaçak olduğunu beyan ettik. Konuyu mahkemeye taşıdık. Buna rağmen, verilen ruhsat aykırı ruhsattır. Bunu gündeme taşıyan meclis üyeleri ve ruhsatı iptal eden Seyhan Belediye Başkanı görevini yapmış, yasaların gereğini uygulamıştır. Böylelikle kamyoncu esnafı arasındaki haksız rekabet de önlenmiştir. Göreve geldiğimizden beri oto galericiler arasında haksız rekabete yol açan tüm durumların ortadan kalkması ve yasalara uygun davranılması için yoğun mücadeleler sergiledik. Başından beri savunduğumuz ‘Yasalara uygun hareket edin’ zihniyetinin diğer kollarda yarattığı haksız rekabeti de önlemesi arzusundayız. Şehir merkezinde sıfır araç satan plazaların ikinci el araç satması da yasalara uygun değildir. Üzerine gidilmesi gereken ikinci önemli bir konu da budur. Site ve Oda olarak bu konuyu ilgili mercilere taşıdık. Bu konunun da yasalara uygun hale getirilmesi tek arzumuz. Yetkilileri yasaları uygulaması konusunda göreve davet ediyoruz. T.C yasalarına uymak, hepimizin zorunluluğu. Bu böyle biline.”

Bu haber toplam 478 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber