Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Başkan 'tetikçi' tutmaktan yargılanıyor
15 Nisan 2015 / 09:03
Başkan 'tetikçi' tutmaktan yargılanıyor
Tetikçi tutarak belediye başkan yardımcısını vurdurtmakla suçlanan Başkan Çetin’in yargılanmasına başlandı.

Adana'da tetikçi tutarak belediye başkan yardımcısını vurdurtmakla suçlanan CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yargılanmasına başlandı.

Mart ayında Soner Çetin’in tetikçi tutarak yardımcısı Mustafa Selek’i vurduracağı yönündeki iddialar ile ilgili hukuki süreç başlatılırken, Çetin ve Selek birlikte basın toplantısı düzenleyerek iddiaları yalanladı.

Çetin, iddiaların sahibi Ferdi İlbuğa’nın daha sonra pişman olarak savcılığa dilekçe verdiğini fakat savcılığın kabul etmediğini öne sürdü. Başkan Yardımcısı Selek ise “Soner Çetin öz ağabeyimdir. O yüzünü ekşitse ben görevi bırakırım zaten” açıklamasında bulundu.

Tetikçilik iddialarına adı karışan Ferdi İlbuğa, Selek’in makam odasını kurşunlamıştı.
Davanın ilk duruşması ise bugün 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşma, eksiklerin tamamlanması için 23 Haziran tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Başkan Soner Çetin, “Bu dosya bir ibret vesikasıdır” dedi. Davanın namuslu ve dürüst çalışan belediye başkanlarının göze alması gereken şeyleri göstermesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Soner Çetin, “Kumpas, iftira, şantaj, tehdit, silahlı saldırı ne isterseniz bu dosyada var” ifadelerini kullandı.

Birçok şantaj ve iftiraya maruz kaldığından yakınan başkan Çetin, şöyle devam etti: 
“Biz, tüyü bitmemiş yetimin hakkının bekçisi olmaya devam edeceğiz. Çara çakala taviz vermeyeceğiz. Dimdik duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Adalete inanıyor, güveniyoruz. Tanık beyanlarıyla bugün her şey aydınlığa çıkmıştır zaten. Dava bazı eksiklerin tamamlanması için önümüzdeki celseye bırakıldı. Şimdiden bellidir ve adalet tecelli edecektir. Bu dosyanın da ders olmasını bir daha hiç kimsenin bu tür olaylara girişmemesini canı gönülden diliyoruz.”

Bu haber toplam 313 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber