Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Başkan Sözlü Hollanda'yı kınadı
13 Mart 2017 / 21:14
Başkan Sözlü Hollanda'yı kınadı
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı ilk toplantısı bugün Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hollanda'nın Türkiye'ye karşı tutumunun siyaset konusu olmaktan çıkıp milli bir platforma taşındığını belirterek, “Hollanda nezaket sınırlarını aşmıştır. Ben bunu hem şahsım hem de Adanalı hemşerilerim adına şiddetle kınıyorum. Devletimizin, milletimizin, hükümetimizin ve bakanlarımızın yanındayız” diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı ilk toplantısı bugün Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Sözlü, Hollanda'nın Türk bakanlara karşı tutumunun devlet ciddiyetine yakışmayan bir hareket olduğunu dile getirerek kınama mesajı verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konsolosluğa yaklaştırılmadığını ve eylemler sırasında Türk vatandaşlarının darp edildiğini hatırlatan Başkan Sözlü, şunları söyledi:
“Televizyonlara baktığımızda köpeklerin insanların bacağını ısırdığını, polisin buna seyirci kaldığını görüyoruz. Bunu ülke olarak gerekli refleksi gösterdiğimizi düşünüyorum. Türkiye'nin böylesi önemli bir problemini siyaset konusu olmaktan çıkarıp milli bir platforma taşımışlardır. Kaldı ki Hollanda 400 yılı aşkın bir süredir diplomatik ilişkimizin olduğu bir ülke. İçinde marjinal siyasetçiler vardır ama devletler arası ilişkilerde akıl ve diplomasi dili hakim olmalıdır. Hollanda nezaket sınırlarını aşmıştır. Hollanda diplomatik dili terk etmiştir. Hollanda hak hukuk gibi, demokrasi gibi hukukun egemenliği gibi kavramları dışına çıkarak Türkiye'ye karşı kindar ve nefret yansımaları olan siyasi bir dil kullanmıştır. Ben bunu hem şahsım hem de Adanalı hemşerilerim adına şiddetle kınıyorum. Devletimizin, milletimizin, hükümetimizin ve bakanlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
Sözlü'nün konuşmasının ardından 29 gündem maddesi karara bağlandı.
Bu haber toplam 558 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber