Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Başbakan için çalışacaklar
05 Temmuz 2014 / 10:49
Başbakan için çalışacaklar
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50'den daha yüksek bir oranla cumhurbaşkanı seçilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Yeni, düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı son kararla ikamet adresleri dışında yayla, yazlık gibi yerlerde kalan vatandaşların, 20 gündür orada kaldıklarını ispatlayacak şekilde, isimlerinin yer aldığı elektrik, su faturası gibi belgelerle, herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurmaları halinde, o bölgede oy kullanabileceklerini açıkladı.
Seçmen listelerinin asılacağı 9 Temmuz'a kadar başvuruların yapılması gerektiğine dikkat çeken Yeni, şöyle devam etti:
“Adana'nın nüfusunun yaklaşık yüzde 50'sinin bu seçimde kendi ikametgahları dışında deniz veya yaylada olacağı düşünüldüğünde, bu Adana için önemli bir imkan. En azından seçime katılım oranının düşmesi riski ve tehlikesini ortadan kaldıran bir imkan diye düşünüyorum. Bu imkandan Adanalı hemşerilerimin faydalanacağını ümit ediyorum, faydalanmalarını öneriyorum.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yüzde 50'den daha yüksek bir oranla Cumhurbaşkanı seçilmesi için çalıştıklarını ifade eden Yeni, “İnşallah 10 Ağustos'ta bunu sandıkta yaşayacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

SÖZLÜ'YE ELEŞTİRİ
Fikret Yeni, basın toplantısında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün geçmişteki çalışmalarını da eleştirdi. Yeni, Sözlü'nün 1999 yılında 364 bin 623 TL borçla devraldığı Ceyhan Belediyesi'ni, 2014 yılında 100 milyon TL borçla AK Parti'li Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'e devrettiğini söyledi. Toplantıya sonradan katılan Alemdar Öztürk ise, geçtiğimiz günlerde Ceyhan Belediyesi'nin elektriğinin, 2011 yılında yapılandırılan ancak hala ödenmeyen 980 bin TL borç nedeniyle, haber verilmeden kesildiğini belirtti. Sözlü'nün Ceyhan'a hiçbir katkı sunmadığını, vatandaşlardan öğrendiklerini ve kendilerinin de bir yatırım göremediklerini ifade eden Yeni, AK Parti Grubu'nun karşı çıkmasına rağmen Sözlü'ye geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından 81 milyon TL borçlanma yetkisi verildiğini hatırlattı. “Borçlanmak herhalde sayın Sözlü'ye göre alışkanlık haline gelmiş” diyen Yeni, borçlanma süresinin, görev süresini de aşan 7 yıl olduğunu, borcun da İlbank'tan proje bazında alınması yerine, özel bankalardan nakit alınmasının tercih edildiğini kaydetti. Yeni, “Ceyhan'daki bıraktığı miras, Adana'ya bırakacağı miras yönünden ciddi bir karine oluşturdu” dedi. 

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber